Polaznici iz 8 zemalja

Regionalna ljetna škola medijske etike ove godine u Konjicu

Sci-Tech / Flash | 12. 07. 2015. u 16:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za tisak u Bosni i Hercegovini i KAS MEDIA Program Jugoistočne Europe organiziraju Regionalnu ljetnu školu medijske etike za mlade novinare i studente novinarstva iz BiH, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Srbije, koja će biti održana u Konjicu, u razdoblju od 13. do 17. jula.

Cilj Škole je unapređenje profesionalnih standarda medijskog izvještavanja kroz edukaciju mladih novinara i urednika o medijskoj samoregulaciji i etici novinarstva.

Za vrijeme trajanja Škole, sudionici će, uz praktičan rad, između ostalog, slušati predavanja o medijskoj etici, medijskoj samoregulaciji, slobodi izražavanja i online medijima te slobodi i odgovornosti medijskog izvještavanja.

U posebnoj sesiji bit će održan mini okrugli stol o temi "Odnosi između novinara i PR službi". Program Škole obuhvaća i praktičan rad, odnosno simulaciju rada Žalbene komisije Vijeća za tisak. Kroz analizu žalbi građana na izvještavanje tiska i online medija, sudionici će se upoznati s praktičnim procesom samoregulacije medija.

Predavači u Ljetnoj školi bit će medijski stručnjaci i profesionalci iz BiH, Bugarske, Belgije, Njemačke, Srbije i Velike Britanije.

Regionalna Ljetna škola medijske etike prateći je program redovnog jedinstvenog projekta Vijeća za tisak u BiH - Škole medijske etike za studente novinarstva s bh. svečilišta, koja ove godine obilježava 10 godina postojanja, a podržana je od Veleposlanstva Njemačke u BiH, NED i CRD.

Nova znanja stečena u ovoj Školi, sudionicima će olakšati profesionalan rad u medijima i pružiti osnove za daljnja istraživanja u oblasti medijske etike.

Uz sticanje dodatnih znanja, sudjelovanje u Školi također je prilika za mlade novinare iz regije da se upoznaju s kolegama iz drugih zemalja Jugoistočne Europe te na taj način ostvare nova prijateljstva i buduće profesionalne kontakte, priopćeno je iz Vijeća za štampu.

Kopirati
Drag cursor here to close