Najuspješnije aplikacije

Skinute više od milijardu puta: Ovo su najpopularnije aplikacije za Android

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2015. u 12:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Facebook korisnicima onemogućio dopisivanje putem klasične mobilne aplikacije, stotine milijuna ljudi koji su navikli na komuniciranje putem najveće društvene mreže nisu imali drugog izbora nego skinuti posebnu aplikaciju Messenger.

Ova se taktika Zuckerbergu isplatila te su se iz ove kompanije pohvalili kako je broj downloada Facebook Messengera iz Googleove online trgovine aplikacijama Google Play premašio milijardu.

S ovim uspjehom može se pohvaliti samo nekoliko aplikacija iza kojih stoje dvije kompanije – Google i, naravno, Facebook, piše Zimo.co.

Prema Tech Cruncheu, s Google Playa više od milijardu puta do sada su skinute Googleove aplikacije Gmail, YouTube, Google Search i Karte, a s istim se uspjehom mogu pohvaliti i Facebookova aplikacija, Messenger i WhatsApp – popularna aplikacija za komunikaciju koju je Zuckerberg platio više od 20 milijardi dolara te su ovo najpopularnije aplikacije na Androidu.

Mark Zuckerberg posebno može biti zadovoljan s brojkom od milijardu downloada za Messenger od kojeg namjerava napraviti platformu koja će omogućiti puno više od samog dopisivanja i telefoniranja te će putem ove aplikacije korisnici moći komunicirati sa službama za korisnike, slati novac prijateljima, igrati igre i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close