Projekt razmjene

Srednjoškolci iz Njemačke u posjetu Srednjoj prometnoj školi u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 08. 06. 2015. u 10:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Sekundarschule CIERVISTI iz Zerbsta u Njemačkoj posjetili su učenike Srednje prometne škole Mostar iz Mostara, te se zajedno družili tjedan dana u okviru projekta razmjene učenika između ove dvije škole.

Sudjelovanje ovih dviju škola u projektu zvanom Latinska ćuprija, koji financira Veleposlanstvo Republike Njemačke i zaklada Schüler Helfen Leben (SHL), ponajprije mogu zahvaliti profesoru Marinu Škobiću iz Mostara i školskom socijalnom radniku iz Zerbsta Norbertu Krampitzu koji su iskazali želju i uložili ogroman trud u ostvarenje ovoga projekta.

I, naravno, uz ogromnu podršku ravnatelja Srednje prometne škole Mostar gospodina Zorana Landeke u nadi da će ova razmjena postati tradicija između Srednje prometne škole Mostar i Sekundarschule CIERVISTI Zerbst ostvarenjem partnerstva.

Tijekom boravaka učenici-gosti iz Njemačke bili su smješteni kod svojih učenika-partnera po cijeloj Hercegovini jer Srednju prometnu školu Mostar pohađaju učenici iz cijele regije. Cilj je bio da se učenici što bolje upoznaju i povežu te da upoznaju kako grad Mostar tako i cijelu zemlju.

Tako su gosti iz Njemačke, naravno, uz pratnju njihovih domaćina, uz grad Mostar posjetili i Sarajevo, Konjic, Ramu, Vjetrenicu, Ljubuški i Trebinje gdje su se pobliže upoznali s povijesnim znamenitostima naše zemlje i osjetili naše prirodne ljepote. No, sami izleti išli su i preko granice tako što je bio organiziran i jednodnevni izlet u Dubrovnik. Gosti iz Njemačke su sudjelovali i u nastavi te su se natjecali i u različitim sportskim aktivnostima.

Učenici-gosti iz Zerbsta oduševljeni su se vratili svojim kućama i s nestrpljenjem očekuju povratnu posjetu učenika Srednje prometne škole Mostar koja slijedi već krajem lipnja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close