edukacija

Studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti ‘Bekto precisu’ u Goraždu

Sci-Tech / Flash | 12. 05. 2015. u 07:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 11. 5. 2015. godine, studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ posjetili su poduzeće „Bekto Precisa“ u Goraždu.

Svrha posjete bila je upoznavanje studenata sa načinom upravljanja i rukovođenja jednom tako velikom kompanijom, unutar koje su svi procesi međusobno povezani pomoću najkvalitetnijeg informacijskog sustava, koji omogućava potpunu kontrolu kvaliteta rada svih uposlenika.

Srdačan doček i obilazak poduzeća za sve studente i profesore priredili su gđa Enisa Bekto, generalna direktorica preduzeća, gdin Amir Ćoralić, tehnički menadžer, gdin Faruk Imamović, program-menadžer i gdin Anel Maslo, zamjenik šefa za konstrukcije.

„Bekto Precisa“ je obiteljsko preduzeće s višedesetljetnim iskustvom u proizvodnji industrijskih alata od plastike i obojenih metala, ali i kombinacije metal-plastika, koji su svoju primjenu pronašli u više industrijskih oblasti i u svakodnevnoj životnoj upotrebi.

Studenti su imali priliku upoznati se s cjelokupnim načinom rada poduzeća kao i sa svim zasebnim procesima proizvodnje koji se odvijaju unutar istog. Nisu krili oduševljenje odnosom prema radu i postignutim uspjehom poduzeća kroz zajednički rad, iznimnu upornost i požrtvovanost svih uposlenika.

Ovo je bilo samo jedno u nizu studentskih putovanja koji su postali tradicija Ekonomskog fakulteta. Posjete liderskim kompanijama širom Bosne i Hercegovine pomažu studentima da teorijska znanja stečena na fakultetu nadopune i unaprijede primjerima iz prakse, što će doprinijeti njihovom stručnom usavršavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close