Ekološki projekt

Studentski centar prvi korisnik solarnog grijanja u cijeloj regiji

Sci-Tech / Flash | 12. 06. 2012. u 11:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da studentska populacija zauzima najznačajnije mjesto u prihvaćanju modernizacije, uvođenja inovacija i usmjeravanja na nove društvene tehnologije ponajbolje svjedoči Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, koji svojim sadržajima i uvjetima rada postaje vodeći studentski centar u državi.

Popularni ekološki projekt ugradnje solarnih kolektora, koji je jednim dijelom podržala Vlada Republike Hrvatske, tako je realiziran baš u mostarskom Studentskom centru, čime je ova ustanova automatski postala prva javna ustanova u regiji, te prvi studentski centar u Bosni i Hercegovini, koja prelazi na ovakav vid korištenja toplinske energije.

Prvi dio radova je već otpočeo, kako je s ponosom objavila navedena ustanova na svojim službenim stranicama, dok se ugradnja kolektora u Studentskom centru očekuje tijekom ljetne stanke. Na taj način život studenata ni u jednom trenutku neće biti poremećen, a samo izvođenje radova zbog frekvencije ljudi bit će znatno olakšano.

Početkom iduće akademske godine solarni kolektori će biti u potpunosti osposobljeni za rad, što će nedvojbeno jako pozitivno djelovati i na studentski standard.

"Zahvaljujući ovom vidu modernizacije, studenti, odnosno stanari Centra dobit će toplu vodu 24 sata dnevno, a s druge strane Studentski centar Mostar uvelike će sniziti troškove nabave lož-ulja i električne energije", pojasnili su iz navedenog Studentskog centra koji ovim projektom plijeni pažnju kako ekologa i stručnjaka, tako i šire javnosti.

Smještaj u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru postao je želja gotovo svakog budućeg akademskog građanina što se najbolje očituje prilikom raspisanih natječaja za upis novih stanara, kad broj zahtjeva redovito nadmaši smještajni kapacitet, zbog čega su uvedena stroga pravila prilikom prijema, koja smještaj omogućuju najboljima.

Centar posjeduje jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe te posjeduje kabelsku TV, internet priključak, vlastitu kupaonicu, te tri obroka dnevno kao i bogat sadržaj koji se neprestano proširuje.

Tako studenti ovoga Centra imaju svoj caffe club, kinodvoranu, fitnes klub te mogućnost da sudjeluju u raznim sportskim klubovima i tijekom studiranja na mostarskom Sveučilištu budu dio brojnih manifestacijama u kojim ovaj Centar sudjeluje, te uz adekvatno obrazovanje žive u kvalitetno ispunjenom vremenu koje će nedvojbeno imati veliki značaj u njihovu daljnjem radu.

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru broji 188 soba, sa smještajnim kapacitetom od 400 kreveta, koji često zbog solidarnosti prema studentima premaši taj broj.

Prijave za dom u Mostaru raspisuju se na kraju svake akademske godine, a propisana dokumentacija može se dostaviti u ured za smještaj u mostarski studentski dom.

Kopirati
Drag cursor here to close