Liječnička elita

Svjetski stručnjaci u Mostaru na petom kongresu gastroenterologa i hepatologa

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2015. u 16:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na petom kongres gastroenterologa i hepatologa BiH koji se održava od 11. do 14. lipnja u hotelu "Mepas" u Mostaru sudjelovati će 350 inozemnih i domaćih sudionika.

Kongres organizira Udruga gastroenterologa i hepatologa BiH, a otvorit će ga član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda BiH Dragan Čović.

Profesor Milenko Bevanda, domaćin ovog kongresa je rekao kako će kongres okupiti eminentne stručnjake iz gastroenterologije, infektologije i obiteljske medicine iz BiH, regije te Albanije, Kosova, Italije, Mađarske, Engleske, Koreje, SAD-a i Turske.

''Čast mi je što sam preko oceana dobio priliku sudjelovati na kongresu i svoju osobnu zahvalnost izražavam profesoru Bevandi. Mi ne možemo organizirati svjetski ili europski kongres, ali ovo je jedna prilika da mi koji imamo iskustva što međunarodna, svoja osobna, prenesemo to znanje i dovedemo do toga nivo zdravstvene usluge u regiji pokušamo približiti onom svjetskom odnosno europskom standardu. U tom kontekstu ovakvi sastanci su i više nego važni'', rekao je Ivan Ivanović liječnik iz Srbije, koji trenutno predaje na fakultetu u SAD-u.

Na kongresu će biti zastupljene sve oblasti gastroenterologije, hepatologije, pakreatologije, upalnih bolesti crijeva i onkologije u gastroenterologiji.

''Nama je stalo da se struka kao takva digne na nivou cijele regije na kvalitetan nivo koji je europski nivo i da na bilo koji način koji možemo pomognemo svim znanjem, iskustvo, ili nekim drugim savjetima'', rekao je Boris Vucelić iz Zavoda za gastroenterologiju bolnice Rebro KBC Zagreb.

U sklopu kongresa održat će se i Drugi sastanak Asocijacije gastroenteroloških sestara i tehničara BiH s međunarodnim sudjelovanjem, a tijekom kojega će se održati oko 15 predavanja i koji će okupiti oko 100 sestara iz BiH i regije.

Kopirati
Drag cursor here to close