Treći po redu

Tečaj medicinskog pisanja u Konjicu

Sci-Tech / Flash | 13. 05. 2016. u 07:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tečaj medicinskog pisanja održava se 14. i 15. svibnja 2016. godine u Garden City Hotel & Resort u Konjicu, Bosna i Hercegovina u organizaciji Centra za medicinsku edukaciju Medicinska nadgradnja (Center for Medical Education Medical Upgrade).

To je, treći po redu, nastao kao rezultat interesa o razvoju znanja i naučnog segmenta u izradi stručnih radova i naučnih članaka i njihovog objavljivanja u afirmiranim časopisima, priopćeno je.
Voditeljica tečaja je prof.dr. Livia Puljak, profesorica sa Medicinskog fakulteta u Splitu, Hrvatska, sa vrlo aktivnim radom u oblasti istraživanja boli i medicinom utemeljenom dokazima.

Predavači su prof.dr. Matko Marušić, također iz Hrvatske, te akademik prof.dr. Enver Zerem, prof. dr. Amir Nuhahnović i prof.dr. Samir Delibegović, eminentni stručnjaci i eksperti iz Bosne i Hercegovine, sa izuzetnim iskustvima u oblasti medicinskog pisanja.

Tečaj medicinskog pisanja namijenjen je doktorima medicine i stomatologije, specijalistima i specijalizantima svih grana medicine, magistrima farmacije i doktorima veterine, te studentima Medicinskih i Zdravstvenih fakulteta i Visokih zdravstvenih škola.

Tijekom dva dana, koliko traje Tečaj, govorit će se o znanosti i znanstvenom načinu mišljenja, vrstama studija, znanstvenim časopisima i publiciranju, te planiranju istraživanja, postavljanju hipoteza, prikupljanju podataka, suočavanju s podacima i obradi vlastitih podataka.

Programom planirana predavanja, obiman sadržaj i veliki broj informacija imaju za cilj otvoriti mogućnost da polaznici tečaja, unaprijede svoja znanja kada je u pitanju pisanje stručnih radova i originalnih znanstvenih članaka i time otvore put da stručnjaci objavljuju svoje radove u afirmiranim međunarodnim časopisima. Tečaj je interaktivan sa potpunim uključivanjem polaznika, kroz predavanja i vježbe, u komunikaciji sa predavačima, gdje polaznici vlastite članke preuređuju i nadograđuju u suradnji sa predavačima.

Organizator je, kao što je rečeno, Centar za medicinsku edukaciju Medicinska nadgradnja (Center for Medical Education Medical Upgrade), Udruženje formirano od strane grupe entuzijasta na čelu sa prof. dr.med.sci. Samirom Delibegovićem, koje ima osnovni cilj unaprjeđenje medicinske znanosti, znanja i prakse, povezivanje sa drugim regionalnim, europskim i svjetskim medicinskim organizacijama sa istim ili sličnim ciljem.

Otvorenje Tečaja je u subotu, 14. svibnja 2016. godine sa početkom u 10 sati u Grand City Hotel & Resort Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close