Green Industry Innovation

TechnoBiz Meetup u INTERA Tehnološkom Parku

Sci-Tech / Flash | 08. 09. 2016. u 19:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park i Fond za zaštitu okoliša HNŽ/K organiziraju TechnoBiz Meetup pod nazivom ''Green Industry Innovation'' koji će biti održan u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru, 16. rujna 2016. godine s početkom u 14:00 sati, dvorana EUROPA.

Ukoliko želimo dugoročno održivo gospodarstvo u našoj zemlji, nužno je osigurati rast novih poduzeća u „Zelenoj industriji“ što podrazumijeva razvoj čistih tehnologija i njihovu primjenu u praksi gdje se gospodarski rast postiže bez štete za okoliš.

U uvodnom dijelu, eksperti će razjasniti pojmove Zelena Industrija/Rast/Ekonomija i općenito održivi razvoj na modelima poput cirkularne ekonomije, ali će i ukazati na globalne trendove, poslovne prilike, izvozne potencijale i zakonske preduvjete za biznis u ovom izazovnom segmentu tržišta.

U drugom dijelu će svoje uspješne poslovne projekte i iskustva prezentirati mladi poduzetnici iz Irske, Latvije, Njemačke i susjedne nam Hrvatske, koji će pokazati kakve sve zanimljive inovacije su moguće u domeni energije, industrijskih procesa, upravljanja otpadom i reciklaže.

Primjeri će pokazati projekte koji su rezultat inovativnih ideja iz energetskog sektora poput Patricka Liddyja iz Dublina (Irska) ili znanstvenog istraživanja koje je provela dr. Kristine Rugele s Tehničkog Sveučilišta iz Rige (Latvija).

Svi sudionici, posebno nadamo se oni koji i sami imaju ideje za vlastiti biznis, će imati mogućnost postavljati pitanja ili podijeliti svoja razmišljanja i iskustva.

Područje „Zelene industrije“ naročito je važno ako se uzme u obzir da Europska unija alocira velika sredstva namijenjena za ulaganja u rješenja pametnijeg upravljanja resursima, zagađenja okoliša i klimatskih promjena, sve s ciljem usmjeravanja društva ka održivoj ekonomiji i novim radnim mjestima u zelenoj industriji.

Potporu za ovaj događaj o inovacijama u zelenoj industriji osigurali su Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K.  

Tijekom cijelog događaja za sve je sudionike osiguran prijevod na lokalne jezike.

Dnevni red nalazi se na sljedećem linku.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka, najkasnije do 15.9.2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close