Meteoalarm

U Hercegovini zbog jake bure izdano upozorenje

Sci-Tech / Flash | 04. 02. 2016. u 13:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je bilo s kišom, u nižim područjima Bosne s kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Ivan-sedlo -2, Sokolac -1, Bugojno 0, Livno, Sarajevo 1, Jajce, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica 2, Goražde 3, Doboj, Drvar, Gradačac, Zvornik 4, Bijeljina, Sanski Most, Trebinje 5, Banja Luka 6, Neum 7 i Bihać, Mostar i Stolac 8 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Žuti meteoalarm upaljen je u tri hercegovačke regije zbog jake bure. ''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni sutra se očekuje pretežno vedro vrijeme.

U ostalim područjima BiH bit će pretežno oblačno. U Krajini poslijepodne doći će do postepenog razvedravanja, a u ostatku Bosne prema kraju dana ili u večernjim satima.

U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne bit će sa slabim i povremenim padavinama. U nizinama padat će kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar u Bosni, prijepodne, bit će slab do umjeren, a poslijepodne umjeren do jak, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -3, a dnevna oko 2 stupnjeva, piše Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close