Pravni fakultet

U Neumu međunarodno savjetovanje iz građanskog i trgovačkog prava

Sci-Tech / Flash | 12. 06. 2015. u 09:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesto međunarodno savjetovanje "Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse" započelo je jutros u Neumu u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Trodnevno savjetovanje okuplja oko 150 sudionika iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije koji će u radu četiri okrugla stola analizirati važeću nacionalnu i usporednu građanskopravnu i srodnu regulativu te njezina različita dostignuća.

Ove godine bit će riječi o učinkovitoj provedbi izvršenja na temelju izvršne notarske isprave, pravima manjina u radnom pravu, zakonskoj regulativi poslovanja društva za osiguranje u Bosni i Hercegovini te o informacijskim izazovima.

"Zbog stalnih promjena u pravnom okviru djelovanja subjekata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u državama u okruženju, savjetovanje već 13 godinu za redom nastoji pružiti uvid, a potom i osvrt, na aktualnosti unutar pravne, a posebice građanske i trgovačke teorije i prakse. U vezi toga, ovo savjetovanje okuplja eminentne pravne teoretičare, ali i praktičare suce, odvjetnike, notare i druge pravnike koji se bave građanskim i trgovačkim pravom, ili srodnim pravnim disciplinama", navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close