Bratska posjeta

Učenici i nastavnici iz Mostara posjetili Istanbul

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2015. u 14:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavnici i učenici Osnovne škole Gnojnice iz Mostara boravili su pet dana u razdoblju od 5. listopada 2015. godine do 10. listopada 2015. godine u Istanbulu. Tamo su posjetili svoju bratsku školu Uzun Yusuf iz Fatiha.

Tijekom boravka u Istanbulu, nastavnici i učenici bratskih škola na jednom mjestu su imali priliku međusobno se upoznati. Također su upoznali različite kulture, a stvarana su nova prijateljstva između učenika dvaju zemalja.

A učenici iz Bosne i Hercegovine, koji su zavoljeli Istanbul i Tursku, tijekom posjete brojnim znamenitostima u Istanbulu kao što su muzej Panorama 1453, Miniatürk, džamije, Palača Dolmabahče, Galata kula i dr. imali su priliku naučiti nešto više o povijesti Istanbula i znamenitostima iz osmanskog razdoblja.

BH: Yunus Emre Enstits nastavlja s podrkom projektu Bratske koleSa ciljem meusobnog upoznavanja, druenja te...

Posted by Yunus Emre Enstitüsü - Turski kulturni centar Mostar on 21. listopad 2015

Na kraju posjete, u dvorištu škole Uzun Yusuf uručeni su prigodni pokloni učenicima iz BiH. Nastavnici i učenici su mogli uživati u izvedbi marša turskog vojnog orkestra Mehter, a priredba je doživjela nezaboravne trenutke uz pjesme na bosanskom jeziku učenika iz BiH.

Učenici su se zahvalili Yunus Emre Enstitüsü, Vijeću mladih Općine Büyükşehir Istanbul, te nastavnicima i učenicima škole Uzun Yusuf Ortaokulu, priopćeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close