Učenici škole na Bijelom Brijegu 'Danima kruha' pomogli potrebite

Sci-Tech / Flash | 16. 10. 2015. u 15:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije Dani kruha, koja se obilježava tijekom cijeloga mjeseca listopada, u znak zahvale za plodonosnu godinu učenici Osnovne Škole Silvija Strahimira Kranjčevića poželjeli su kraj siromaštvu i sa svojim nastavnicima upriličili akciju za pomoć osobama koje su u potrebi.

Tako su svojim malim prilozima tijekom cijeloga mjeseca, kroz mnogobrojne edukativne programe, prikupili značajnu donaciju plodova zemlje i pekarskih rukotvorina kojima su osigurali poseban obrok korisnicima pučke kuhinje u Mostaru, te za osobe u potrebi posebno aranžirane darove odnijeli u Centra za socijalni rad Grada Mostara.

Rezultat suradnja škole sa roditeljima

"Ova škola svake godine organizira manifestaciju 'Dani kruha' i tijekom mjeseca listopada posebice pridaje značaj plodovima zemlje. Kroz rad sa učenicima provodimo zanimljive edukativne programe kroz koje naš školski kolektiv u suradnji sa roditeljima promovira prave životne vrijednosti", kazala je pedagoginja ove škole Mira Vukoja.

Svake godine, kako naglašava, ova manifestacija u njihovoj školi donosi pravu harmoniju uz bogat kulturno-zabavni i edukativni program i neizostavnu notu humanosti, koja je u današnje vrijeme prava dragocjenost.

Zbog toga je, kako ističe, veoma značajno da su u samoj organizaciji ovog događaja rado sudjelovali svi učenici  i njihovi roditelji.

Kako su dali nesebičan doprinos najbolji pokazatelj su bogato opremljene košare, sa posebno pripremljenim pecivima i plodovima zemlje.

Afirmacija dijaloga i humanosti

Cilj same manifestacije koja se provodi u svim obrazovnim ustanovama tijekom mjeseca listopada jeste potaknuti mlade na humanost, dijalog i druženje, što je kako uz obrazovanje i osnova svake zdrave društvene zajednice.

Stoga se tijekom ovoga mjeseca u gradu na Neretvi mogu očekivati još mnoge kreativne i humane aktivnosti školaraca za pomoć osobama u potrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close