Suradnja

Učenike iz Virovitice ugostila OŠ Bijelo Polje

Sci-Tech / Flash | 11. 04. 2016. u 09:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana Osnovnu školu "Bijelo polje" kod Mostara posjetili su učenici i nastavnici Osnovne škole "Vladimir Nazor" iz Virovitice, Republika Hrvatska.

Posjet je upriličen u sklopu projekta pod nazivom "Rastimo da bi bili jednaki", kojeg ove dvije ustanove provode u sklopu Udruge "Academy of Central European Schools“ (ACES).

Cilj je projekta integracija djece i ljudi s posebnim potrebama u njihovoj svakodnevnoj sredini, prije svega u školskom okruženju.

''Svake godine u našim školama je sve više učenika s različitim poteškoćama, a uz pomoć nastavnika i razrednih kolega, omogućava im se što lakše uključivanje u obrazovni sustav. Učenici 8. i 9.razreda, koji su uključeni u projekt, tijekom školske godine imat će prilike upoznati se s različitim udrugama našega grada koje okupljaju ljude s poteškoćama. Želimo da svi prihvatimo različitosti među nama i da shvatimo da nije loše biti drugačiji'', kazala je za Fenu koordinatorica projekta, nastavnica Azra Šoše.

Pojasnila je kako je u sklopu projekta predviđena i razmjena učenika tako da je Osnovna škola Bijelo polje ovih dana ugostila osam učenika i dvije nastavnice iz OŠ "Vladimir Nazor" iz Virovitice, a koji su bili smješteni u obiteljima učenika kako bi što bolje upoznali kulturu i način života u tim obiteljima.

Tijekom posjeta gostiju iz Virovitice upriličene su i radionice u školi, koje su vodile koordinatorice projekta nastavnice Azra Šoše i Zijada Pajić te također nastavnica Amra Pintul koja je uradila kreativnu dekupaž radionicu na temu projekta, dok je nastavnik Muamer Hujdur gostima objasnio znamenitosti grada Mostara.

Upriličen je i posjet Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales kao i Muzeju Hercegovine i staroj jezgri grada Mostara.

Druženje između ove dvije škole će biti nastavljeno u svibnju ove godine kada je predviđen uzvratni posjet učenika iz Mostara u Viroviticu.

''Moje osobno iskustvo iz svega ovoga je veoma pozitivno i mišljenja sam da djecu trebamo otvarati što više prema drugim i drugačijim. Zadovoljstvo je vidjeti ozarena dječja lica i njihovo uživanje u svemu ovome. Nadam se da ćemo nastaviti suradnju i druženje naših učenika, a također i nastavnika i nakon ovog projekta'', kazala je za Šoše.

Kopirati
Drag cursor here to close