prezentacija

Upoznajte se s programom Erasmus+ i obrazujte se u inozemstvu

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2015. u 15:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"ESN predstavlja svoj rad i rad kroz koji pruža pomoć dolaznim i odlaznim studentima.

Što je Erasmus+?

Erasmus+ novi je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020. Zamjenjuje brojne postojeće programe EU-a koji obuhvaćaju sva područja obrazovanja: Program za cjeloživotno učenje s njegova četiri sektorska potprograma - Erasmus (visoko obrazovanje), Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), Comenius (predškolski odgoj i opće obrazovanje), Grundtvig (opće obrazovanje odraslih); program Mladi na djelu i pet međunarodnih programa (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink te program za suradnju s industrijaliziranim zemljama). Po prvi put, Erasmus+ pružit će potporu EU-a i sportu, posebno amaterskim sportovima.

Proračun programa Erasmus+ znatno je veći od proračuna postojećih programa koje obuhvaća (za čak 40 %) što svjedoči o prepoznavanju važnosti obrazovanja, osposobljavanja, područja mladih i sporta u političkim planovima EU-a i država članica. Ima za cilj potaknuti osobni razvoj te povećati zapošljavanje.

Novi program nastavlja se na iskustvo i uspjeh postojećih programa kao što je Erasmus, no imat će znatno veći utjecaj. Temelji se na pretpostavci da je ulaganje u obrazovanje i osposobljavanje ključno kako bi se razvio potencijal neovisno o starosti ili iskustvu.

Kopirati
Drag cursor here to close