INTERA TP

Uspješno održan SuperFounders on Tour - Meetup u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 15. 09. 2015. u 18:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ugodnoj atmosferi coworking prostora poslovnog inkubatora INTERA TP sinoć je pred tridesetak okupljenih sudionika održana prezentacija prvog akceleracijskog programa regionalnog karaktera za startupe na području Hercegovine.

Naime, INTERA TP s ponosom predstavlja početak suradnje sa Superfounders programom, čiji je glavni cilj omogućiti poslovni razvoj i rezultate inovativnim startupima na području Balkana koji su u ranoj fazi razvoja.

Aleksandar Tasev, jedan od osnivača SuperFounders startup akceleratora predstavio je koncept cijelog programa i raspored aktivnosti. Pojasnio je kako će timovi koji uspješno prođu kroz program imati spremno tržište i investiciju, kao i osiguranu potporu u razvoju posla i traženju sredstava.

Radi se o akceleracijskom programu za ranu fazu razvoja koja pokriva mnogostruke vertikale zasnovane na intenzivnim tematskim vikend programima i redovnim (tjednim) face-to-face mentoriranjem od strane lokalnih mentora, kao i povremenim mentorskim sesijama sa mentorima iz ostalih gradova, specijaliziranim za pojedine teme na kojima će se raditi.

Prvi vikend, Kick-off vikend, održati će se 10.10.-12.10. u Skopju i obavezan je za sve sudionike programa budući da će pružiti fundamentalne informacije vezane za razvoj ideje i poslovnog modela.

Nakon toga, svaki od timova ima mogućnost da sudjeluje na jednom od tematskih vikenda koji je najbliži području iz kojeg dolazi ideja koju razvijaju: Internet of Things, Fintech & E-commerce, Consumer Mobile, Life Science, Alternative Energy i Business Cloud. Svaki od tih tematskih vikenda održati će se u jednom od gradova uključenih u program: Mostar, Zagreb, Sarajevo, Novi sad, Podgorica i Thessaloniki.

Završetak programa planiran je za početak 12. mjeseca kad će na Pioneers of the Balkans koferenciji u Zagrebu uslijediti Demo day i predstavljanje pred investitorima.

Okupljenima se obratio i suputnik Taseva na SuperFounders road-showu Matej Ftacnik, koji je predstavio Booster akcelerator iz Bratislave, fokusiran na financijske tehnologije i rezerviran prvenstveno za startupe u naprednijoj fazi razvoja. Podijelio je s okupljenima informacije o načinu funkcioniranja akceleratora, mogućnostima prijave, ali i nekim općenitim novitetima na startup sceni na kojoj djeluje, poput startup vize kojom Slovačka otvara vrata inovativnim startupima koji potječu iz zemalja van granica EU.

Uz već posjećene gradove Beograd, Novi sad, Zagreb, Sarajevo i Mostar, SuperFounders road-show potragu za perspektivnim startupima koji bi se uključili u akceleracijski program nastavlja u Podgorici, Skopju, Thessaloniki i Sofiji. 

Okupljeni na meetupu su iskazali veliko zanimanje za predstavljeni program, a prijave će službeno biti otvorene krajem ovoga tjedna. 

Kopirati
Drag cursor here to close