Problem sigurnosti

Windows uređaji vodeći po broju infekcija malwareom putem mobilnih mreža

Sci-Tech / Flash | 19. 09. 2015. u 07:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim stručnjaka za sigurnost pod imenom Motive Security Labs, okupljenih pod patronatom tvrtke Alcatel-Lucent, objavili su izvješće koje se bavi sigurnošću uređaja koji se na Internet spajaju putem mobilnih mreža.

Prema tom izvješću Windows uređaji su tijekom lipnja bili vodeći po jednoj priličnoj negativnoj karakteristici, broju infekcija malwareom kada se Internetu pristupa na spomenut način, putem mobilnih mreža. Windows uređaji, naime, po broju infekcija drže udio od čak 80%, piše Bug.hr.

Na drugom mjestu po broju zabilježenih infekcija prilikom pristupanja Internetu putem mobilnih mreža su Android uređaji s udjelom od 20%, dok je na začelju iOS s zanemarivim brojem otkrivenih infekcija.

Kao objašnjenje za visok broj Windows uređaja kod kojih je detektirana infekcija, navodi se kako se većinom ne radi o Windows Phone mobilnim uređajima, već su to desktop i prijenosna računala koja Internetu ne pristupaju putem žičane veze ili Wi-Fija (kojeg u Motive Security Labsu ubrajaju pod žičane veze).

Kopirati
Drag cursor here to close