m2m komunikacija

Za pet godina 85 posto svjetskog stanovništva bit će pokriveno brzim mobilnim internetom

Sci-Tech / Flash | 08. 06. 2012. u 11:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ericsson je objavio drugi izvještaj o prometu i tržištu koji predviđa da će 2017. godine 85 posto svjetskog stanovništva biti pokriveno 3G mrežama.

Polovica stanovništva bit će pokrivena 4G mrežama, broj korisnika pametnih telefona doseći će tri milijarde (naspram 700 milijuna 2011. godine), a globalni podatkovni promet bit će veći 15 puta.

Inače, na svijetu je broj korisničkih identiteta u mobilnim mrežama dosegao 6,2 milijardi, a 170 miliijuna novih je nadodano tijekom kvartala.

Za mnoge ljude širom svijeta mobilni telefon bit će jedino sredstvo pristupa internetu.

Prema izvještaju, do 2017. će broj korisničkih identiteta u mobilnim mrežama gotovo doseći devet milijardi, a m2m komunikacija će biti nadodana ovim brojkama.

Što se tiče mobilnog širokopojasnog pristupa, predviđa se da će doseći pet milijardi pristupa 2017. godine, u usporedbi s jednom milijardom koja je ostvarena krajem 2011. godine.

Predviđa se nastavak rasta mobilnog podatkovnog prometa.

Između prvog kvartala 2011. i prvog kvartala 2012. on se udvostručio, a glavni pokretač je video. Pametni telefoni su također, i nastavit će biti, glavni pokretač prometa.

Podaci u izvještaju pokazuju razlike između zemalja i regija.

Vezano uz porast broja mobilnih korisničkih identiteta u prvom tromjesečju vodi Kina s 39 milijuna, a slijedi ju Indija s 25 milijuna. Azijsko-pacifička regija je prva s 93 milijuna, a Afrika druga s 30 milijuna.

"Glavni stalni trend je da sve postaje mobilno. Ova evolucija je uglavnom pokretana većom potrebom ljudi za povezanosti s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme te korištenjem video sadržaja, usluga temeljenih na računalnom oblaku te interneta, no također i porastom m2m povezivosti", priopćile su Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle.

Kopirati
Drag cursor here to close