ZKLS

Započeo projekt stipendiranja livanjskih studenata

Sci-Tech / Flash | 01. 06. 2016. u 12:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS) uz pomoć novoosnovane Livanjske zajednice Frankfurt, pokreće projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog statusa za akademsku godinu 2016./2017.

Kao razlog pokretanja ovog projekta iz ZKLS navode sve teže gospodarske prilike u BiH, kao i RH, koje vidno otežavaju studiranje članova njihove Udruge.

Ističu da sve češća poskupljenja hrane, osnovnih režija, školarine, dodatno slabe i onako loš studentski standard čime se ova udruga odlučila suprotstaviti na najbolji mogući način - izravnom financijskom pomoći najugroženijim studentima u obliku godišnje stipendije.

Svjesni su, kažu, činjenice da zbog velikog broja članova njihove udruge, na što su izuzetno ponosni, nisu u stanju ovim projektom izaći u susret značajnijem broju studenata, ali pomoć nekolicini bi značila mnogo.

Stoga je njihov cilj prikupiti što veća financijska sredstva i time olakšati studij financijski najugroženijim članovima. Stipendija bi po studentu iznosila 700 – 750 kuna u trajanju od deset mjeseci, čime će jednom studentu u tekućoj akademskoj godini biti dodijeljena sredstva u iznosu od sedam tisuća kuna.

"Ukoliko se skupi određeni iznos, projekt bi se iz Zagreba proširio i na ostale gradove u BIH i RH u kojima studira veći broj naših studenata(Mostar, Split,…)“, kazao je Stipe Mišković, predsjednik Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close