Revizija pravila

Zemlje Europe protiv regulativa za internet

Sci-Tech / Flash | 24. 06. 2015. u 08:49 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam europskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Irska i Poljska, izjasnile su se protiv usvajanja regulativa za internet u vrijeme kada se Europska unija sprema za reviziju pravila za najveće internetske kompanije o korištenju svjetske informacijske mreže.

U pismu predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku, koji će ovaj tjedan predsjedavati sastankom lidera 28 zemalja Unije, navodi se da EU treba definirati pravila samo tamo gdje postoje jasni dokazi da je to potrebno.

Iza pisma stoje Velika Britanija, Irska, Poljska, Švedska, Estonija, Finska, Češka i Nizozemska, prenosi Srna.

Digitalno tržište

Europska komisija je u svibnju predstavila strategiju za digitalno tržište kako bi ukinula barijere za online kupovinu među članicama Unije, osvježila propise o autorskim pravima i ukinula blokadu za gledanje videosnimaka u inozemstvu.

Cilj ove strategije je otvaranje novih radnih mjesta u EU-u i revizija poslovne prakse za online platforme poput Googlea, Amazona i Facebooka.

Francuska i Njemačka se snažno zalažu za reguliranje platforme koja bi malim europskim kompanijama omogućila da se nadmeću s američkim tehnološkim gigantima.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama optužio je ranije ove godine Europu za protekcionizam.

Kopirati
Drag cursor here to close