Predavanje u Mostaru

Žene poručile: Politika nije muški posao!

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2015. u 11:36 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 21. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, Westminster fondacija za demokraciju u Bosni i Hercegovini organizirala je javnu tribinu i diskusiju na temu "Što znači biti političarka danas u BiH?” s fokusom na konkretna pitanja koja se tiču uloge žene/političarke u Bosni i Hercegovini.

O ulozi i značenju žena u politici u BiH, te kako poboljšati svoju političku kampanju kroz različite medije, govorili su Amra Babić, načelnica Općine Visoko, Orma Baralija iz naše stranke Mostar, Alisa Hajdarević iz SDA Mostar te Borka Hereg Lukenda iz HDZ 1990.

''Uvriježeno je mišljenje kako je politika muški posao, no mi smo upravo danas ovdje da dokažemo suprotno'', istaknula je na predavanju načelnica Općine Visoko, Amra Babić, istaknuvši kako je upravo njezina općina jedno od svijetlih primjera u našem društvo jer postoji velik broj žena zastupljenih na vodećim političkim funkcijama.

Na predavanju su predstavljeni i načini na koji se može poboljšati zastupljenost i položaj žena u političkim strukturama Bosne i Hercegovine.

Ovo je drugo u nizu predavanja i diskusija koje se održava na sveučilištima u organizaciji Westminster fondacije za demokraciju u BiH, a spomenuti događaj je u okviru projekta “Promocija žena u politici u BiH”. U predavanja i diskusije su uključene predstavnice lokalne vlasti, političarke kao i predstavnici/e lokalnih organizacija koji/e se bave temama jednakosti spolova ili uopće ljudskim pravima, a i svi zainteresirani građani i građanke.

Kopirati
Drag cursor here to close