Kao i Netflix

Disney+ uvodi ograničenja dijeljenja lozinki

Discovery također je najavio planove za uvođenje strožih pravila o dijeljenju lozinki za svoju Max streaming uslugu kasnije ove godine.
Sci-Tech / Internet | 26. 09. 2024. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disney je službeno pokrenuo prethodno najavljenu kampanju protiv dijeljenja lozinki te uvodi novi "program plaćenog dijeljenja" za pretplatnike streaming servisa.

Tvrtka slijedi slične inicijative drugih streaming platformi poput Netflixa i Spotifyja, a ova promjena dolazi neposredno prije planiranih povećanja cijena pretplata zaDisney+. Warner Bros.

Discovery također je najavio planove za uvođenje strožih pravila o dijeljenju lozinki za svoju Max streaming uslugu kasnije ove godine, javlja Bug.

"Dodatni član"

Disney+ sada nudi opciju dodavanja "Dodatnog člana" na račun pretplatnika uz mjesečnu nadoplatu, što omogućuje vlasnicima računa da podijele svoju pretplatu s jednom osobom izvan svog kućanstva.

Cijena u SAD-u iznosi 6,99 dolara mjesečno za Disney+ Basic (s oglasima) i 9,99 dolara mjesečno za Disney+ Premium (bez oglasa).

Međutim, postoje određena ograničenja. Dopušten je samo jedan dodatni član po računu, a opcija nije dostupna za pretplatnike Disney Bundlea ili one koji se naplaćuju putem partnera treće strane. Za korisnike koji su do sada koristili tuđi račun, Disney+ nudi mogućnost prijenosa podobnog profila na novu, zasebnu pretplatu, čuvajući pritom povijest gledanja i postavke.

Sustav pazi na lokaciju

Disney+ će koristiti različite čimbenike za određivanje što čini kućanstvo, uključujući aktivnost pretplate, povezane uređaje i internetsku vezu. Ako sustav otkrije gledanje izvan kućanstva, korisnici će možda morati unijeti jednokratnu lozinku kako bi potvrdili svoju lokaciju ili naznačili da putuju.

"Nismo imali nikakvih negativnih reakcija na obavijesti koje smo poslali i na proces koji smo započeli," izjavio je izvršni direktor Disneya Bob Iger o početnom uvođenju ograničenja dijeljenja lozinki.

Povećanje cijena

Prema službenoj objavi, promjene se odnose na pretplatnike u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Kostariki, Gvatemali, Europi i azijsko-pacifičkoj regiji. Ovo postupno uvođenje započelo je na odabranim tržištima ranije ovog ljeta.

Ova kampanja protiv dijeljenja lozinki podudara se s Disneyjevim planovima za povećanje cijena većine svojih pretplatničkih razina u listopadu.

Kopirati
Drag cursor here to close