Cloud poslovanje

Google priprema najveću akviziciju ikad: Na meti je tvrtka za IT sigurnost Wiz

Sigurnosna kompanija, kojoj je specijalnost zaštita poslovanja u oblaku, mogla bi prijeći pod Googleov krov za vrtoglavi iznos od čak 23 milijarde dolara.
Sci-Tech / Internet | 15. 07. 2024. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki startup za kibernetičku sigurnost Wiz ima sjedište u New Yorku i specijaliziran je za sigurnosna rješenja koja štite poslovanje u oblaku.

Njihov Wiz Cloud Security Platform omogućava timovima iz domena sigurnosti, developmenta i devopsa suradnju u sigurnom okruženju u oblaku, a to je nešto na što je sada i veliki Google "bacio oko".

Prema pisanju Wall Street Journala, div iz Silicijske doline mogao bi preuzeti njujorški startup za najveći iznos jedne svoje akvizicije ikad – spominje se čak 23 milijarde američkih dolara.

Bila bi to najveća akvizicija Googlea još od preuzimanja Motorole Mobility 2012. godine, za upola manji iznos, javlja Bug.

Preuzimanje Wiza Googleu bi omogućilo kreiranje novih, sigurnijih rješenja u oblaku, namijenjenih poslovnim korisnicima.

Također bi se pozicionirali u toj domeni kao pružatelj sigurnih usluga, u današnjem nestabilnom okruženju, gdje je samo jedan sigurnosni incident (hakiranje Snowflakeovog oblaka) prouzročio cijeli niz krađa podataka i neovlaštenih upada u baze podataka brojnih kompanija.

Američki mediji također pišu da je dogovor "blizu", ali će za njegovo provođenje biti vrlo bitno to kako bi se prema akviziciji postavili regulatori.

Kopirati
Drag cursor here to close