Internet Explorer 9 od sada dostupan na svim službenim jezicima i pismima u BiH.

Sci-Tech / Internet | 01. 06. 2011. u 10:04 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft Corp., osam mjeseci nakon lansiranja svog najnovijeg web preglednika Internet Explorer-a 9, ponosno objavljuje raspoloživost na dodatnih 53 jezika, što ovaj preglednik čini dostupnim na ukupno 93 svjetska jezika.

Također, godinu nakon lansiranja Office 2010, kako je i najavljeno, ovaj Microsoftov proizvod je  dostupan na ukupno 94 svjetska jezika.  Ono što je interesantno za tržište Bosne i Hercegovine je činjenica su sada ovi proizvodi dostupni na svim službenim jezicima i pismima u BiH.

IE9 pretraživač, osim što omogućava brzo, povjerljivo i interoperabilno iskustvo pretraživanja i koristi sve prednosti operativnog sistema Windows 7,  kako bi fokus bio veći na web stranice i aplikacije koje ljude najviše interesuju sada predstavlja i pretraživač koji je u odnosu na ostale dostupan na najvećem broju jezika.

„Office 2010 i Internet Explorer 9 su jedni od naših najzastupljenijih proizvoda na svijetu koji imaju za cilj stvaranje boljeg korisničkog iskustva i povećanje produktivnosti kako privatnih, tako i poslovnih korisnika,“ rekla je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft-a BiH „Čineći ove proizvode dostupnim na službenim jezicima i pismima BiH, Microsoft se još više približava lokalnim korisnicima i još jednom potvrđuje da su nam svi korisnici, bez obzira na veličinu tržišta podjednako bitni.“

Internet Explorer 9, zajedno sa Windows operativnim sistemom i savremenim hardverom, transformiše mogućnosti interneta. Na ovaj način Microsoft omogućava korisnicima da ponovo razmisle o ulozi preglednika, te dobiju novo iskustvo koje njihove stranice čine više kao njihove omiljene aplikacije na računaru.  Rezultat svega je ljepši doživljaj interneta.

Uz Office 2010 definišemo budućnost produktivnosti i omogućavamo organizacijama i kompanijama da uštede, inoviraju i razvijaju se kako njihovi zaposleni koriste povlastice rada na računarima, telefonima i internet preglednicima.

Kopirati
Drag cursor here to close