Mr. Beast

Kralj YouTubea ima najpraćeniji kanal ikada

Novi "kralj YouTubea" od protekloga je vikenda Jimmy Donaldson, poznat kao MrBeast. Brojem pratitelja prestigao je indijski glazbeni kanal T-Series i tako postao najveći kanal u povijesti tog servisa.
Sci-Tech / Internet | 04. 06. 2024. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki youtuber Jimmy Donaldson, poznat kao MrBeast, proživljava vrhunce svoje karijere i pritom ruši sve rekorde YouTubea.

Pisali smo već o tome kako je prošle godine postao najpraćeniji pojedinačni youtuber i premašio nekadašnjeg "kralja YouTubea" PewDiePiea i premašio nevjerojatni prag od 200 milijuna pretplatnika, a na putu mu je nakon toga ostao tek indijski glazbeni kanal T-Series s nešto više od 266 milijuna pretplatnika.

Mr. Beast si je potom za cilj postavio prestići i njih, i osam mjeseci nakon – ostvario je zacrtano. Malo po malo, milijun po milijun, njegov se kanal približio T-Seriesu, da bi protekloga petka došao na "samo" milijun pretplatnika zaostatka, javlja Bug.

Objavio je on taj podatak na društvenim mrežama, potom u subotu objavio i novi video preživljavanja za nagradu, i to je bilo sasvim dovoljno. U samo jednom je danu rekordnih 2,1 milijuna novih pretplatnika i prestigao T-Series, postavši tako najpraćeniji kreator sadržaja na YouTubeu trenutačno, ali i ikada.

"Nakon šest godina napokon smo osvetili PewDiePiea", objavio je Donaldson, podsjećajući na "bitku" za prevlast koju je slavni Šveđanin vodio s indijskim kanalom, ali i izgubio.

Novi vladar YouTubea u samo tjedan je dana prikupio preko 11 milijuna pretplatnika, a T-Series ih i dalje dobiva u ritmu od oko 2 milijuna mjesečno, pa je izgledno da će stanje na vrhu ljestvice u dogledno vrijeme ostati nepromijenjeno.

Kopirati
Drag cursor here to close