Ovoga puta snažnija tužba

Musk ponovno tužio OpenAI

Muskov odvjetnik Marc Toberoff navodi da je ovo 'mnogo snažnija tužba' te da bi svakako mogla biti uspješnija od one prošle koju je Musk bez objašnjenja povukao u lipnju.
Sci-Tech / Internet | 06. 08. 2024. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je povukao prethodnu tužbu, Elon Musk opet je odlučio ići u pravnu bitku protiv OpenAI-ja.

Ponovno je optužio kreatora ChatGPT-ja i dva njegova osnivača, Sama Altmana i Grega Brockmana, da su prekršili svoju ''osnivačku misiju'' za razvoj umjetne inteligencije koja bi trebala koristiti čovječanstvu.

Naime, kako prenosi The New York Times, u novoj se tužbi podnesenoj u saveznom sudu u sjevernoj Kaliforniji navodi da su Altman i Brockman ''pomno manipulirali Muskom kako bi suosnovao njihovu lažnu neprofitnu tvrtku'', obećavajući pritom da će OpenAI biti sigurniji i transparentniji od profitno orijentiranih alternativa, javlja Bug.

U tužbi se također tvrdi da su jamstva o neprofitnoj strukturi OpenAI-ja bila ''mamac za Altmanovu drugu prevaru''.

Slične je optužbe iznio Musk u tužbi koju je povukao u lipnju bez objašnjenja, a koja se fokusirala na tvrdnje da je OpenAI prekršio osnivački sporazum između Muska i drugih suosnivača o održavanju tehnologije tvrtke kao otvorenog koda.

No, Muskov odvjetnik Marc Toberoff navodi da je ovo ''mnogo snažnija tužba'' te da bi svakako mogla biti uspješnija od one prošle.

Kopirati
Drag cursor here to close