Streaming filmova

Najveća promjena u deset godina: Evo kako će izgledati novi Netflix

“Htjeli smo sve to pojednostaviti, napraviti intuitivnijim i jednostavnijim za navigaciju”, objasnili su iz Netflixa.
Sci-Tech / Internet | 10. 06. 2024. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako smo na Netflixovo sučelje navikli tijekom godina, ono je i dalje prilično kaotično. Izbornik s lijeve strane, dok se na glavnom ekranu, kako pomičemo ekran prema dolje, izmjenjuju brojne kategorije i prijedlozi (od najgledanijih filmova, prijedloga za nastavak sadržaja koji smo započeli gledati itd.), a svaka od tih kategorija popraćena je s ikonama filmova, serija, dokumentaraca i slično.

Na takav smo Netflix navikli, no jasno je kako se taj prikaz sadržaja može napraviti puno bolje, prenosi Zimo.

Velike promjene

To je jasno i ljudima u Netflixu pa su iz ove tvrtke najavili kako kreću u velike promjene na svojoj aplikaciji za televizore. Najveće u posljednjem desetljeću. Kako je komentirao jedan od direktora u Netflixu Pat Flemming, njihovo interno istraživanje pokazalo da su korisnici na Netflixovoj aplikaciji na televizorima često koristili, kako je to nazvao - očnu gimnastiku. Njihov je pogled konstantno kružio po različitim dijelovima ekrana pokušavajući pronaći sadržaj koji bi im mogao biti zanimljiv.

Htjeli smo sve to pojednostaviti, napraviti intuitivnijim i jednostavnijim za navigaciju, objasnio je Flemming pa bi tako u budućnosti pretplatnicima Netflixa, kojih je oko 270 milijuna, posao pronalaženja atraktivnog sadržaja trebao biti puno brži i lakši.

Kompanija je ovaj tjedan počela s testiranjem novog izgleda među dijelom korisnika, a s vremenom bi novo sučelje trebalo postati dostupno većem broju ljudi. Također, pratit će se i reakcije, odnosno kritike i pohvale novog dizajna tako da su moguće i naknadne promjene oko izgleda ove aplikacije na televizorima.

Novi Netflix

Kako izgleda novi Netflix, možete vidjeti na stranicama Reutersa, a te promjene ipak nisu radikalne. Na glavnoj stranici više nema bočnog izbornika te su glavne opcije prebačene u sam vrh ekrana.

Tu se nalaze opcije Home, Shows, Movies i nova kartica My Netflix (ta je kartica ranije predstavljena na mobilnim uređajima) gdje su dostupni filmovi i serije koje je korisnik ranije počeo gledati te oni koje je označio kao zanimljive.

Povećane su kartice sa samim sadržajem, a reorganizirane su i informacije koje se prikazuju uz sadržaj, a posebno su istaknute i neke sitnice i zanimljivosti oko filmova i serija pa se tako može naglasiti ako se film nalazi dva mjeseca među top 10 najgledanijih filmova i slično.

Ono što neće mijenjati s novim sučeljem, jest algoritam, odnosno algoritamske preporuke sadržaja korisnicima koje ostaju iste kao i do sada.

Kopirati
Drag cursor here to close