Ratnici Kosova 2014

''Ratnici Kosova'' hakirali internet stranicu Muzeja Republike Srpske

Sci-Tech / Internet | 03. 01. 2014. u 09:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internet-stranica Muzeja Republike Srpske, koju je napala skupina hakera "Ratnici Kosova", danas je ponovno u upotrebi, potvrdila je Srni direktorica ove ustanove Nada Puvačić.

Ona je dodala da je o hakerskom napadu obaviještena policija, koja traga za odgovornim osobama.

"U policiji su nam rekli da je stranicu napala skupina koja napada uglavnom vladin sektor, vladine institucije i institucije od nacionalnog značaja, gdje god ima naziv Republika Srpska ili ćirilica", rekla je Puvačić.

Ona je pojasnila da hakeri, koji sebe nazivaju "Ratnici Kosova 2014", nisu oborili cijelu stranicu Muzeja Republike Srpske, samo su na početnoj stranici postavili svoj logo.

"Administrator koji održava stranicu jutros skida poruke koje su ostavili hakeri, nakon čega će uslijediti potrebne procedure", rekla je Puvačić.

Ona je dodala da do sada nije bilo ovakvih slučajeva.

Iz Centra javne sigurnosti Banjaluka danas je priopćeno da je na stranice Muzeja Republike Srpske - Banjaluka nepoznata osoba postavila grb Albanije sa tekstom ispisanim na albanskom jeziku.

Hakerski napad dogodio se u vremenu od 26. prosinca prošle do 2. siječnja ove godine.

U priopćenju se navodi da je ovim činom izvršeno krivično djelo "računalna sabotaža i neovlašteni pristup zaštićenom računalu, računalnoj mreži, telekomunikacijskoj mreži i elektronskoj obradi podataka".

Policija poduzima zakonom propisane radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close