Novo poskupljenje

Spotify ponovno podiže cijene u SAD-u

Spotifyjev premium plan će koštati 11,99 dolara mjesečno, što je porast od jednog dolara u odnosu na dosadašnjih 10,99.
Sci-Tech / Internet | 05. 06. 2024. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata platforma za streaming glazbe Spotify najavila je povećanje cijena svojih usluga od srpnja u Sjedinjenim Američkim Državama, a očekuje se da će se ova promjena uskoro proširiti i na druga zapadna tržišta.

Prema novim cijenama, Spotifyjev premium plan će koštati 11,99 dolara mjesečno, što je porast od jednog dolara u odnosu na dosadašnjih 10,99.

Duo plan, koji omogućava korištenje za dvije osobe, poskupit će za dva dolara, dostigavši cijenu od 16,99 dolara.

Plan namijenjen obiteljima bit će skuplji za tri dolara, tako da će nova cijena biti 19,99 dolara. Jedina pretplata koja neće doživjeti promjenu cijene je studentski plan, koji će i dalje koštati 5,99 dolara mjesečno.

Zanimljivo je da će Spotify s novim cijenama biti skuplji od Apple Music u SAD-u, koji zadržava cijene od 10,99 dolara za individualni plan i 16,99 dolara za obiteljski plan.

Ovaj potez bi mogao potaknuti Apple da također prilagodi svoje cijene kako bi ostao konkurentan na tržištu.

Spotify je zabilježio značajan rast prihoda od 20% u proteklom razdoblju, uz povećanje broja pretplatnika za 14%. Stoga, ovo povećanje cijena nije očajnički pokušaj da se ostvari veća zarada, već strateška odluka da se iskoristi trenutna povoljna situacija.

Podsjetimo, Spotify je već povećao cijene u srpnju prošle godine, kada je premium plan poskupio s 9,99 na 10,99 dolara.

Sadašnja odluka o dodatnom povećanju dolazi kao nastavak te strategije, s ciljem daljeg unapređenja usluga i održavanja tržišne pozicije.

Kopirati
Drag cursor here to close