Na određenim tržištima

YouTube Premium poskupljuje i preko 50%

YouTubeova pretplatnička usluga, kojoj je glavna prednost reprodukcija sadržaja bez reklama, ima cijene koje značajno variraju od zemlje do zemlje, a sada provodi i selektivna poskupljenja.
Sci-Tech / Internet | 24. 09. 2024. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi val poskupljenja digitalnih pretplata ovih je dana najavljen iz Googleovog video servisa, YouTubea. Pretplatnici na YouTube Premium u nekoliko su zemalja dobili obavijesti da će im pretplatnički paketi, bilo oni osobni ili obiteljski, poskupjeti.

Nove cijene u nekim su slučajevima i do 50% više od dosadašnjih, pa su mnogi već, očekivano, putem društvenih mreža počeli izražavati negodovanje i otkazivanje usluge te povratak na besplatno korištenje (uz neki od sustava blokiranja reklama).

Ozbiljno dizanje cijena

Nove će, više, cijene zahvatiti korisnike iz Argentine, Irske, Švicarske, Austrije, Australije, Čilea, Njemačke, Poljske, Turske, Češke, Singapura, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Saudijske Arabije, Indonezije, Kolumbije i Tajlanda (kao i one koji se preko VPN-a spajaju preko tih zemalja koristeći jeftinije pretplate).

Najgore će u ovom poskupljenju proći pretplatnici iz Norveške i Švedske, kojima će obiteljski paketi poskupjeti 50, odnosno 56%, a individualni za 42, odnosno 25%.

Do 44%

U ostalim navedenim europskim zemljama individualna će pretplata poskupjeti oko 16, a obiteljska do 44%.

Na primjer, u Irskoj, Italiji, Belgiji i Nizozemskoj osobni paket koštat će 13,99 umjesto dosadašnjih 11,99 eura, a obiteljski 25,99 umjesto 17,99 eura. Nekima će tako YouTube biti skuplji od Maxa, Amazon Primea i Netflixa – zajedno.

Izmijenjeni će cjenik stupiti na snagu 1. studenoga za sve nove pretplatnike. Postojećima će aktualne cijene biti na snazi naredna tri mjeseca. Pretplatite li se kojim slučajem putem nekog od Appleovih uređaja, tj. kroz App Store, tada će vam cijena dodatno biti uvećana za njihovu proviziju.

Kopirati
Drag cursor here to close