Praćenje

Za nadzor osnivača WikiLeaksa policija potrošila više od 8 milijuna dolara

Sci-Tech / Internet | 26. 02. 2014. u 09:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija potrošila je više od osam milijuna dolara za nadzor Veleposlanstva Ekvadora, gdje se prije 20 mjeseci sklonio osnivač "WikiLeaksa" Julian Assange. Prema pojedinim izvještajima, njegov dnevni boravak u Veleposlanstvu britanske porezne obveznike košta 16.000 dolara.

Londonska policija odgovorila je dnevniku "Huffington post" na pitanje o financijskim posljedicama Assangeovog boravka u Veleposlanstvu Ekvadora na osnovu Zakona o slobodi informacija.

Londonska policija je u razdoblju između lipnja 2012. godine i prosinca 2013. godine neprestano pratila dešavanja u Veleposlanstvu Ekvadora, a ukupni troškovi izmose 5,3 milijuna funti (8,3 milijuna dolara).

Ukoliko bi Assange u Veleposlanstvu ostao do 2022. godine, kada zastarjeva zahtjev za njegovo isporučenje Švedskoj, to bi londonsku policiju koštalo oko 36,5 milijuna funti (60 milijuna dolara).

Assange je optužen za silovanje jedne žene i za seksualni napad na drugu ženu tijekom boravka u Švedskoj 2010. godine. On negira optužbe.

Kopirati
Drag cursor here to close