MSYP

11. generacija mladih uspješno završila Mostarski ljetni omladinski program

Pored nastave, sudionici/ce su imali/e priliku sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima, poput radionica o debati, društvenim odnosima i umjetnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 07. 2024. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija UčiMo objavila je u utorak kako je uspješno završen jedanaesti Mostarski ljetni omladinski program (Mostar Summer Youth Programme - MSYP) održan u Mostaru od 17.6.2024 do 5.7.2024.

Program je okupio više od 35 mladih u dobi od 13 do 19 godina iz Mostara i okolnih područja te 12 predavača/ica iz Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske, Norveške, Švedske, Njemačke, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Tajvana.

Ovaj besplatni program se održao na engleskom jeziku i ponudio je sudionicima/ama priliku da nauče o temama koje obično ne bi imali priliku istražiti u svom redovnom obrazovanju. Ove godine sudionici/ce su imali priliku da uče o politici, književnosti, filmu, filozofiji, ljudskim pravima, sociologiji i feminizmu.

Joelle iz Švicarske, koja predaje tečaj naziva ''Uvod u feminističku teoriju i praksu'', kaže da preporučuje ovaj program svima koji su znatiželjni i željni novih iskustava i prijateljstava.

Pored nastave, sudionici/ce su imali/e priliku sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima, poput radionica o debati, društvenim odnosima i umjetnosti. U prostorijama Code Hub Mostar 21.6.2024. godine održan je dan društvenog preduzetništva, tijekom kojeg su lokalni produzetnici/ce Nermin i Kathrin Numić (Cheyf) sudionik/ce savjetovali o projektnim idejama.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Mostar Summer Youth Program (@mostarsyp)

Sudionici/e su također imali priliku upoznati se s organskim uzgojem hrane kroz posjet farmi u Humilišanima. Uz to, komitet za društvene događaje je organizirao druženja za sve polaznike/ce Mostarskog ljetnog omladinskog programa.

Svi sudionici ističu da im se sviđaju svi aspekti MSYP-a te da konstantno uče nove stvari uz zabavu. Posebno im se sviđa raditi u grupama, upoznavati nove ljude i primjenjivati ono što nauče kroz radionice.

Organizacija Mostar Summer Youth Programa je omogućena uz velikodušnu podršku  partnera, uključujući Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, Code Hub Mostar, Vijeće mladih Grada Mostara, Centar za europske studije Harvard univerziteta te School for International Training u sklopu programa Alice Rowan Swanson Fellowship.

Završna ceremonija će se održati ovog petka, 5.7.2024. u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta (UWC - Velić) u 9:00 sati. Ova svečanost obilježit će uspjehe i postignuća mladih koji/e su sudjelovali/e u programu dodjelom certifikata.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Mostar Summer Youth Program (@mostarsyp)

Kopirati
Drag cursor here to close