25. svibnja

Dodjela 182 Prosvjetine stipendije 'Vladimir Ćorović'

Prosvjetnu stipendiju ove godine dobilo je 42 učenika od 6. do 9. razreda osnovne škole, 41 srednjoškolac i 74 studenata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 05. 2024. u 10:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" – Gradski odbor Mostar i ove godine, po osmi put, dodjeljuje stipendiju "Vladimir Ćorović" u okviru koje će biti dodijeljene stipendije i nagrade za 182 učenika osnovnih i srednjih škola i studenata u školskoj i akademskoj 2023/2024. godini s područja Eparhije zahumsko – hercegovačke i primorske.

Svečanost dodjele Prosvjetine stipendije "Vladimir Ćorović" bit će održana u subotu, 25. svibnja početkom u 11.30 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Prosvjetnu stipendiju ove godine dobilo je 42 učenika od 6. do 9. razreda osnovne škole, 41 srednjoškolac i 74 studenata.

Troje učenika i studenata dobilo je nagradu "Boris Peško" za aktivnost u našoj zajednici, dok su još 22 učenika i studenata iz cijele Hercegovine dobila nagrade za školovanje.

Osnovni motiv za pokretanje ovog projekta bio je podsticanje obrazovanja i uspjeha sadašnjih i budućih generacija u Mostaru i Hercegovini i okupljanje stipendista oko najvažnijih životnih vrijednosti. Ove godine dodijenjen je najveći broj stipendija otkako je program obnovljen. Prosvjeta je do sada kroz ovaj program dodjelila više od petsto pedeset stipendija i nagrada, priopćili su iz SPKD "Prosvjeta".

Kopirati
Drag cursor here to close