School and School Mostar

Drugačija Zimska škola za mostarske mališane: Izleti i super cool edu radionice

''Izleti su koncipirani tako da budu u skladu s temom. Pokazati ćemo im zašto su bitni obnovljivi izvori energije, kako planinari štite ekologiju, saditi ćemo i stabla'', kazali su iz School&School Mostar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 12. 2021. u 08:14 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Praznici kucaju na vrata. Školske obveze se privode kraju, a sva djeca željno iščekuju zimski rasput. Bez svakodnevnih školskih obveza počinje za djecu 'savršen' odmor.
Taj odmor može biti još 'savršeniji' uz Zimsku školu koju za sve mališane od 6 do 14 godina organizira School&School Mostar.

A program ove Zimske škole (Winter school) je u potpunosti drugačiji od svega što ste do sada mogli vidjeti u gradu na Neretvi.

Little School + izleti

Naime, ova Zimska škola uključuje Little School (Art & Design, Fun English, Stem, Robotics & Programming, Edu & Fun games, Wonder World, Cooking Lab) i izlete. A ako se pitate što sve podrazumijeva Little School koja inače djeluje u okviru School&School – odgovor je sljedeći:

Little school je mjesto, gdje djeca osim dobre artikulacije slobodnog vremena kroz igru, zabavu i kuhanje, uče engleski jezik (lingvistička inteligencija), upoznaju se sa svijetom art & design-a (vizualna i glazbena inteligencija), imaju jedinstvenu mogućnost da se upoznaju i uče o osnovama suvremenog programiranja i robotičkog inžinjeringa (razvoj logičke i matematičke inteligencije). Učenici će u Winter school imati priliku da se kroz igru i zabavu upoznaju sa svijetom tehnologije i to putem računarstva, vizualnog programiranja (MIT Scratch EDU) i robotičkog inžinjeringa, odnosno strukturalnog dizajna sa LEGO Technics i LEGO Education WeDo.

I ono najbolje od svega, Zimska škola je otvorena za svu djecu. Dakle, mogu se prijaviti sva zainteresirana djeca, s tim da prednost imaju djeca koja već pohađaju Little School i broj mjesta je ograničen.

U pitanju je cjelodnevni boravak, što znači da djecu možete dovesti ujutro između 7.30 i 9 sati, a odjava djece iz Škole je između 16 i 16:30 sati. Osigurani su doručak, ručak i užina –i obroci će biti u skladu s temom Zimske škole.

''Save the planet'' kao tema Zimske škole

A tema Zimske škole je ekologija. Ali ekologija na zabavan a ne 'dosadan' način. Jer sad je pravo vrijeme da najmlađe članove naše zajednice učimo vrijednostima zaštite okoliša.

''Tema je ''Save the planet'' i pokušati ćemo kroz ta četiri tjedna da tu temu provučemo kroz sve radionice i da djeca nauče što je moguće više o ekologiji i zaštiti životne sredine. Izleti su koncipirani tako da budu u skladu s temom. Pokazati ćemo im zašto su bitni obnovljivi izvori energije, kako planinari štite ekologiju, saditi ćemo i stabla'', kazali su iz School&School Mostar.

Svi polaznici bit će raspoređeni u timovima prema uzrastu i razini znanja. Moguće je formiranje mješovitih grupa. Maksimalan broj polaznika po grupi je 8 učenika, minimalan broj polaznika po grupi je 5 učenika

Nastava se odvija istovremeno na engleskom i maternjem jeziku, ovisno od prosječnog znanja cijele nastavne grupe.

Četiri ciklusa

Zimska škola traje od 27. prosinca 2021. do 21. siječnja 2022. i raspoređena je u četiri ciklusa: 27.12 - 31.12. 2021, zatim 04.01. – 07.01.2022., treći ciklus je od 10.01. – 14.01.2022., te 17.01. – 21.01.2022. godine.

Bitno je istaknuti da djeca u Zimskoj školi mogu boraviti 5, 10, 15 ili 20 dana. Ovisno od dužine boravka, cijene su sljedeće: 250 KM (5 dana), 400 KM (10 dana) 500KM (15 dana) i 550 KM (20 dana).

No, postoji pogodnost koju School&School nudi za rane prijave. Dakle, za rane prijave i uplate do 22. prosinca 2021. cijene Zimske škole su niže: 5 dana – 200 KM, 10 dana - 350 KM, 15 dana - 450 KM, 20 dana - 500 KM.

U cijenu su uključeni svi troškovi Zimske škole, što osim navedenog programa (Little School + izleti) podrazumijeva i prijevoz na navedene aktivnosti, studijske izlete, tople i hladne napitke, snack, te kompletan nastavni i projektni materijal s kojim će djeca raditi u tijeku Zimske škole.

Moguće je pohađati minimalno 5 dana Zimske škole, a nastava se odvija od ponedjeljka do petka.

Da bi Vaša aplikacija bila potpuna i da biste osigurali mjesto u Little School – Zimskoj školi, uz popunjenu aplikciju je potrebno dostaviti potvrdu o uplati i to najkasnije 7 dana prije početka Zimske skole. Za rane uplate i ostvarenje popusta najkasnije do 22.12.2021.

To možete učiniti na e-mail schoolandschool.mostar21@gmail.com ili na Viber – broj telefona +387 63 899 200 ili dostaviti na adresu Mile Budaka 63 (gornja Šantićeva).

Uputstvo za plaćanje Zimske škole:

Uplatio: Ime i prezime platitelja / polaznika zimske škole
Svrha uplate: Uplata za Zimsku školu 2022.
Uplatu izvršiti na ime: Intellect doo Mostar, School and School Mostar na račun kod
Uplatu izvršiti na račun kod Sparkasse Banke: 1995440001658257

Povrat novca: Ukoliko dođe do odustajanja 7 dana prije početka zimske škole, vraća se 100% uplaćenog iznosa. Ukoliko dođe do odustajanja 4 dana prije početka zimske škole, vraća se 70% uplaćenog iznosa. Ukoliko dođe do odustajanja manje od 2 dana prije zimske škole, vraća se 50% uplaćenog iznosa.

Mnogo super cool sadržaja

Iz School&School napominju i da djeca koja budu pohađala Zimsku školu budu slojevito obučena, te da u ruksaku uvijek imaju imaju malu bočicu vode, kao i rezervnu majicu i čarape. Dodaju i kako sa sobom mogu donositi hranu ukoliko imaju posebne zahtjeve ili posebne potrebe (dijetalne i sl.).

''Radionice su različite iz dana u dan i izleti također. Bit će mnogo sadržaja, garantiramo super cool edu zabave tijekom svakog dana trajanja Zimske škole. U Zimskoj školi djeca će imati mogućnost otkriti neke od najmaštovitijih i najinovativnijih načina izražavanja vlastitih unutrašnjih osjećanja i zapažanja putem umjetničkog stvaranja'', poručili su iz School&School Mostar.

Humanitarni bazar

Osim Zimske škole u sljedećim danima ova Multidisciplinarna škola pripremila je i humanitarni bazar koji se održava 22. prosinca. Bazar će biti održan u prostorijama School&School od 16:30 do 18 sati.

Na bazaru će roditelji djece koja pohađaju Školu i svi posjetitelji moći kupiti ručno rađene predmete koje su izradili učenici sa svojim učiteljicama u tijeku prvog polugodišta školske 2021./22.

Kopirati
Drag cursor here to close