Sveučilište u Mostaru

Ekonomski fakultet otvara master studij u trajanju od jedne i dvije godine

Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 08. 2011. u 10:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekonomski fakultet mostarskog Sveučilišta od ove akademske godine otvara master studij u trajanju od jedne i dvije godine, a zvanje koje student stječe nakon završetka studija je magistar ekonomske struke.

Student će završetkom diplomskog (master) studija, ovisno o odabranom području u okviru diplomskih studija, steći kompetencije usmjerene prema budućoj specijalizaciji iz šireg područja poslovne ekonomije.

U jednogodišnji master studij mogu se upisati studenti koji su završili četverogodišnje sveučilišne preddiplomske studije iz područja ekonomije, dok prvu godinu dvogodišnjeg master studija mogu upisati studenti koji su završili trogodišnje, sveučilišne i stručne studije iz područja ekonomije te trogodišnje sveučilišne studije iz drugih znanstvenih područja.

Cijena studija, i jednogodišnjega i dvogodišnjeg, 900 je maraka po semestru. Studenti se u prvu godinu studija upisuju u statusu 180 redovitih studenata koji sami plaćaju svoj studij, od čega je 100 studenata u Mostaru i 80 studenata u Vitezu.

Prijave za upis u prvu godinu studija primaju se do 15. studenoga, a upis u prvu godinu studija provodit će se od 20. do 30. studenog 2011.

Smjerovi diplomskih (master) studija omogućuju produbljivanje teorijskih i praktičnih znanja i vještina bitnih za uspješno obavljanje složenih i visokostručnih poslova. Diplomski (master) studiji razvijaju sposobnosti integriranja znanja u području Poslovne ekonomije i rješavanje složenih problema.

Sve studente koji upišu master studij na Ekonomskom fakultetu očekuje mlad, kompetentan i u svjetsku akademsku zajednicu umrežen profesorski kadar, poručuju iz ove visokoškolske institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close