Ugovori

Grad Mostar: Za stipendiranje studenata 357.000 maraka

''Mislim da bi stipendije uvijek mogle i trebale biti veće. Ove godine smo shodno našim mogućnostima izdvojili koliko smo mogli, nastojat ćemo i sljedećih godina nastaviti u sličnom tonu i, eventualno, povećati broj korisnika'' – rekao je Kordić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 01. 2022. u 13:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici potpisao ugovore sa studentima, ovogodišnjim stipentistima Grada Mostara.

''Ove godine podijeljeno je 90 novih stipendija, odnosno ukupno 226, jer imamo i 136 stipendija koje idu od prošle i nastavljaju se u ovoj godini. Iznos koji je za to bilo potrebno osigurati u Proračunu Grada Mostara je 357.000 maraka. Također, želim napomenuti kako smo od 2005. godine podijelili 6,9 milijuna maraka stipendija, odnosno Grad je do sada pomogao 4.168 studenata'', kazao je Kordić.

Dodaje kako su ove stipendije značajne kao pomoć studentima, ali i njihovim obiteljima.

''Grad je formirao komisiju koja se bavila ovom problematikom, tu su bili uključeni i neki vijećnici, bodovali su se različiti kriteriji, od uspjeha u školi, socijalnog statusa, uspjeha u sportskoj aktivnosti, napravljena je lista i po njoj su podijeljene stipendije'', kazao je gradonačelnik.

Studenti koji studiraju u Mostaru dobivaju 150 maraka, a oni koji se školuju izvan grada 200 maraka mjesečno.

''Mislim da bi stipendije uvijek mogle i trebale biti veće. Ove godine smo shodno našim mogućnostima izdvojili koliko smo mogli, nastojat ćemo i sljedećih godina nastaviti u sličnom tonu i, eventualno, povećati broj korisnika'', dodao je Kordić.

Studentica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru Melisa Lerić kazala je kako će joj stipendija uvelike pomoći u školovanju i svakodnevnim aktivnostima.

"S obzirom da je u današnje vrijeme financijska situacija manje-više svima loša, ova pomoć će nam puno značiti. Zahvaljujem se svima i nadam se da ćemo opravdati ono što smo potpisali i za što smo dobili nagradu", kazala je Lerić.

Kopirati
Drag cursor here to close