Podrška

Koordinacijski Odbor sindikata HNŽ se priključuje prosvjedu na Kantarevcu

Koordinacijski Odbor sindikata HNŽ, koji čine 12 sindikata članica koordinacije pridružuje se današnjem prosvjedu sindikata obrazovanja u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2024. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacijski Odbor sindikata HNŽ, koji čine 12 sindikata članica koordinacije i to, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH-KO HNŽ, Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja FBIH KO HNK, Samostalni sindikat šumarstva prerade drveta i papira BiH- KO HNŽ, Nezavisni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne uprave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Sindikat policije u Hercegovačko – neretvanskoj županiji, Sindikat srednjih škola HNŽ, Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Nezavisni strukovni sindikat radnika Kantonalne bolnice dr Safet Mujić Mostar, Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, Sindikat JP Međunarodna zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o., Sindikat učitelja HNŽ, Samostalni sindikat željezničkih radnika regije Mostar, daje:

"Bezrezervnu podršku sindikatima osnovnih i srednjih škola u njihovim opravdanim zahtjevima. Svi smo svjesni da je obrazovanje stup društva i koliko je važno za njegovu stabilnost i sigurnost.

Upravo iz škola izlaze nove generacije, a učitelji  profesori nisu zaduženi samo da im prenesu znanje, nego da u ovom zahtjevnom vremenu pomognu roditeljima u odgoju.

Zbog svega rečenog dajemo punu podršku našim kolegama koji su stupili u generalni štrajk i želimo im da ustraju do kraja u borbi za svoje opravdane zahtjeve.

S vama ćemo biti i fizički na današnjem prosvjedu 10 sati ispred Kantarevca", stoji u priopćenju.

Podršku sindikatima naknadno je pružio i jedinstveni Sindikat državnih službenika i namještenika pravosuđa u HNŽ.

Podršku prosvjetnim radnicima dala je i Samostalna organizacija Gradske uprave Grada Mostara, te samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti, javnim ustanovama u FBiH, HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close