VODCAST Pričalica

Kromosom sreće: Igor Ledić i Ivana Krešić o svjesnosti o Down sindromu

Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 03. 2023. u 12:12 Bljesak.info
SUM TV | VODCAST Pričalica | Kromosom sreće | Igor Ledić i Ivana Krešić o svjesnosti o Down sindromu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je najavljeno promotivnim videozapisom na Svjetski dan osoba s Down sindromom, danas je izašla druga epizoda vodcasta "Pričalica" pod nazivom Kromosom sreće.

Gosti druge epizode su predsjednik Udruge za Down sindrom Mostar, Igor Ledić, logopedinja u istoimenoj Udruzi, magistra logopedije, Ivana Krešić te magista logopedije, Dajana Štironja, logopedinja u Centru za psihofizičke i govorne poteškoće djece i adolescenata u Mostaru, koja se uključuje videopozivom.

Ova epizoda, kao i svaka druga, naglašava važnost logopedske djelatnosti, u ovom slučaju kod sindroma Down. O tome nešto više govori logopedinja Ivana Krešić dok Igor Ledić otkriva nešto o samoj Udruzi, o stanju svijesti o Down sindromu na ovim prostorima, a zajedno razbijaju predrasude koje su dobivene u online anketi.

Logopedinja Dajana Štironja se uključuje iz Centra za psihofizičke i govorne poteškoće djece i adolescenata u Mostaru te nam govori nešto o TalkTools terapijskom pristupu.

Ovoga puta se u ulozi voditeljice okušala Veronika Golemac, dok su u ostvarenju same epizode sudjelovali svi studenti koji su dio ovog projekta, a koje ćete upoznati kroz naredne epizode, ako niste već do sada.

Kopirati
Drag cursor here to close