Studirati ili ...

Mostar okupirali budući studenti

Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2011. u 11:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su upisi i prijemni ispiti na fakultete dviju visokoškolskih institucija u Mostaru, Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemala Bijedića Mostar.

Na Sveučilištu u Mostaru natječaj za upis u preddiplomski studij otvoren je od 27. lipnja i trajat će do 1. srpnja, a svi oni koji se iz bilo kakvih razloga ne budu uspjeli prijaviti u ovom srpanjskom roku imat će priliku to učiniti i u rujnu, od 1. do 5. rujna. Tada će se primati prijave samo za studije na kojima ostane slobodnih mjesta nakon prvog roka.

Prijemni ispiti za prvi upisni rok radit će se, ovisno o fakultetima, od 4. do 8. srpnja.

Sveučilište u Mostaru je u ovoj akademskoj godini ponudilo 4984 slobodnih mjesta za brucoše, od toga 688 za redovite za koje sredstva osiguravaju nadležna županijska ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, 2614 za redovite studente koji sami plaćaju svoj studij te 1682 za izvanredne studenata, za koje sredstva osiguravaju poduzeća ili ustanove u kojima su zaposleni ili sami plaćaju troškove svoga studiranja.

Kad je u pitanju Univerzitet Džemala Bijedića, upis za brucoše u akademsku godinu 2011./2012. Otvoren je od 15. lipnja, a prijave će se primati do 6. srpnja.

Univerzitet Džemala Bijedića je u ovoj akademskoj godini ponudio 2460 slobodnih mjesta za brucoše, od toga 985 za redovite za koje sredstva osiguravaju nadležna županijska ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, 480 za redovite studente koji sami plaćaju svoj studij, 605 za izvanredne studente, za koje sredstva osiguravaju poduzeća ili ustanove u kojima su zaposleni ili sami plaćaju troškove svoga studiranja te distance learning 390 slobodnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close