Obrazovna konferencija

MoStart konferencija: Od Umjetne inteligencije do Lego WeDo radionica

Predavanja će pokriti neke od najnovijih trendova u obrazovanju i primjenu digitalnih tehnologija u učionici.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 04. 2023. u 12:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrazovni dio MoStart konferencije koji je najavljen za 18. travnja ove će se godine održati u nekoliko formata, uključujući predavanja, radionice i panele s ciljem poticanja svih sudionika u procesu obrazovanja da se uključe u kontinuirano učenje i razvoj svojih vještina i znanja, a s posebnim naglaskom na primjenu umjetne inteligencije, digitalnih tehnologija i alata u obrazovanju.

Kako su priopćili organizatori, sudionici će imati priliku sudjelovati u radionicama poput Lego WeDo radionice za nastavnike, koju će voditi Anton Martinović i Petar Matić iz SUMIT-a, a tijekom koje će naučiti kako koristiti Lego WeDo setove kako bi predstavili različite koncepte u razredu.

Još jedna zanimljiva radionica koja će se održati na konferenciji je digitalno potpisivanje dokumenata, koju će voditi Tihomir Markulin iz CARNET-a. Ova radionica će pokriti osnove digitalnog potpisivanja dokumenata, uključujući različite vrste digitalnih potpisa i sigurnost tih procesa.

Sudionici će također imati priliku prisustvovati predavanjima o različitim temama, poput digitalnog, hibridnog, fleksibilnog i adaptivnog učenja koje će održati Aleksandra Mudrinić Ribić iz CARNET-a.

Navedena predavanja će pokriti neke od najnovijih trendova u obrazovanju i primjenu digitalnih tehnologija u učionici.

Ovaj segment konferencije pokriva širok spektar tema i ima za cilj potaknuti sudionike na razmišljanje i razmjenu iskustava. Svi sudionici koji žele sudjelovati u obrazovnom dijelu konferencije mogu se prijaviti i sudjelovati u aktivnostima koje im najviše odgovaraju. Uz to, konferencija pruža priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava s drugim stručnjacima u području obrazovanja, ističu organizatori.

Dalje navode kako je jedna od važnih tema koja će biti pokrivena na konferenciji procjena digitalne zrelosti škola, koju će održati Dragana Kupres iz CARNET-a i Anton Martinović iz SUMIT-a.

Ova je tema iznimno važna u svijetu obrazovanja, s obzirom na to da se digitalne tehnologije i alati sve više koriste u obrazovnom procesu.

Nadalje, Sveučilišni računski centar (SRCE) organizira dvije zanimljive teme na konferenciji AAI@EduHr i Rethinking Learning Spaces for Students in Digital Age.

Mijo Đerek vodit će radionicu o Authentication and Authorisation Infrastructure of science and (higher) education in Croatia (AAI@EduHr). Sudionici će imati priliku saznati više o osnovama autentifikacije i autorizacije u području obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj te naučiti o najnovijim trendovima i sigurnosnim praksama.

Dr. sc. Sandra Kučina Softić će održati predavanje na temu Rethinking Learning Spaces for Students in Digital Age. Sudionici će imati priliku saznati kako prilagoditi prostor za učenje suvremenim tehnologijama i potrebama digitalnog doba te kako stvoriti okruženje koje će podržavati kreativno i interaktivno učenje.

Digitalni obrazovni sadržaji u nastavi matematike za osnovce bit će predstavljeni u predavanju koje će održati Ivo Pejdo iz OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku. Ovo predavanje će pružiti uvid u primjenu digitalnih alata u nastavi matematike i prednosti koje oni donose.

Istodobno, Valentina Vidović iz Osnovne škole Kiseljak predstavit će digitalne alate za formativno i sumativno vrednovanje učenika, koji će pokriti korištenje digitalnih alata za praćenje i procjenu napretka učenika.

Sudionici će također imati priliku sudjelovati u radionici posvećenoj STEM obrazovanju, koju će voditi Snježana Damjanović iz ŠC fra Martina Nedića i Iva Ćužić. Ova radionica će se baviti izazovima i prilikama u području STEM obrazovanja te načinima na koje digitalne tehnologije mogu poboljšati proces učenja u ovom području.

Na otvaranju konferencije moći će se čuti predavanje "Problem ili izazov" Tonija Miluna. Ovaj događaj predstavlja priliku za nastavnike, programere i druge stručnjake u području IT-a da rade zajedno i razvijaju nove ideje i inovativna rješenja u području obrazovanja.

Doc. dr. sc. Daniel Vasić će na otvaranju konferencije govoriti o umjetnoj inteligenciji i njezinoj primjeni u području obrazovanja i znanosti.

Uz niz zanimljivih tema i aktivnosti, obrazovni dio MoStart konferencije pruža priliku za učenje i razmjenu iskustava s drugim stručnjacima u području obrazovanja.

Obrazovni dio je predviđen za 18. travnja, a sve informacije o prijavi i sudjelovanju možete pronaći na službenim stranicama MoStart konferencije mostart.sum.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close