Promocija tolerancije i nenasilja

Po 1.500 KM za tri najhumanija srednjoškolca iz BiH

Nagrada se dodjeljuje po jednom srednjoškolcu iz Federacije Bosne i Hercegovine, iz Republike Srpske i iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 07. 2024. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, donijelo je Odluku o dopuni Odluke o ustanovljenju nagrade "Denis Mrnjavac" za promociju tolerancije i nenasilja, kojom se uvodi novčana nagrada od 1.500 KM za svakog nagrađenog učenika.

Ranije je Vijeće ministara BiH uspostavilo nagradu "Denis Mrnjavac" kao godišnju nagradu za promociju tolerancije, humanog i nenasilnog ponašanja.

Nagrada se dodjeljuje po jednom srednjoškolcu iz Federacije Bosne i Hercegovine, iz Republike Srpske i iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji su doprinijeli promidžbi ljudskih prava, tolerancije i međusobnog poštovanja i nenasilja među mladima.

Nagrada se dodjeljuje u vidu skulpture, posebnog priznanja - plakete i posebnog priznanja za školu nagrađenog učenika, a uvođenjem novčane nagrade žele se dodatno motivirati učenici na postizanje još boljih rezultata u ovim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close