Roditelji s upitnikom iznad glave

Problemi s prijevozom u Jablanici - Hoće li sve opet ići preko leđa učenika?

Roditelji još uvijek ne znaju što će biti s prijevozom učenika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 09. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji učenika iz Jablanice, novu školskugodinu dočekuju s upitnikom iznad glave.

Redakcija portala Jablanicalive prenijela je zabrinutosti roditelja kada je u pitanju prijevoz učenika, jer još uvijek nemaju konkretnih informacija.

Početkom prošle školske godine većina djece u Jablanici nije dolazila na nastavu, jer nisu imala osiguran prijevoz od kuće do škole. Razlog tome je što prijevoznik koji je u dogovoru s roditeljima u proteklom periodu prevozio učenike tu obavezu nije prihvatio i za prošlu školsku godinu, piše Jablanicalive.

Grupe roditelja tada su se organizirale i za medije su izjavljivali kako bez izlaska na ulice i dizanja glasa protiv ovakvog stanja nema pravog rješenja.

Načelnik Općine Jablanica, Damir Šabanović, pozvao je tom prilikom volontere da se uključe u program prijevoza učenika do škole, i od škole do kuće, što je naišlo na oštre osude roditelja te prijedlog nije realiziran.

Brzo je načelnik Općine, odustao od inicijative da građani pomognu u pronalaženje privremenog rješenja prijevoza učenika u općini Jablanica.

Obavještavam vas da se odustaje od realizacije predložene inicijative za podršku građana u pronalaženje privremenog rješenja prevoza đaka u općini Jablanica. Službena vozila Općine Jablanica su na raspolaganju za djecu koja nemaju nikakav drugi način prijevoza do škole.

''Pokušavamo riješiti taj problem, ovo sve što se radilo zadnjih pet godina – sve su to improvizacije i do nekog trajnog rješenja mi moramo improvizirati. Djeca moraju ići u školu'', rekao je tada Šabanović.

Pet se godina improvizira jer se toliko dugo pokušava postupak javne nabave usluge prijevoza učenika privesti kraju. 20 puta pokretan, s 39 žalbi obaran.

Ove godine situacija još uvijek nije jasna, a svi se nadaju da se prošlogodišnji scenarij neće ponoviti, jer radi toga što se problem ne može ili ne zna riješiti ispaštaju djeca.

Roditelji su u pismu naveli da su kontaktirali direktora Osnovne škole ''Suljo Čilić'' Jablanica koji im je rekao da je Općina tražila od Osnovne škole 'Suljo Čilić' popis djece koja vozare, ali da konkretnih informacija nema.

Iz jedne jablaničke prevozničke firme ističu kako tender čekaju već nekih mjesec dana, ali kako tendera nema.

Šabanović je, na upite vijećnika OV-a Jablanica, na sjednici održanoj 30. kolovoza 2024. godine, kazao kako je prevoz učenika na području Jablanice dugogodišnji problem.

''Prijevoz učenika kod nas je dugogodišnji problem, a mi činimo sve da taj problem riješimo. Znamo da je prošle godine prevoz vršio jedan prevoznik pod određenim uslovima, a koji je odustao od određenih linija. Ove godine prevoz će se vršiti tamo gdje budemo imali zainteresovanih prevoznika''.

Na upite portala JablanicaLive načelnik Šabanović nije odgovarao.

Kopirati
Drag cursor here to close