1970 - 1974

Proslava 50. godišnjice mature u mostarskoj gimnaziji Aleksa Šantić

Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 06. 2024. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši maturanti mostarske gimnazije Aleksa Šantić obilježili su zajedničkim okupljanjem zlatnu godišnjicu mature.

  / Zlatna godišnjica mature

Svečanom skupu prisustvovalo je oko 90 bivših maturanata, a profesorice Bojana Mavar i Đurđica Kordić, svojim prisustvom uveličale su ovaj značajan skup.

Spomenula su se imena 39-oro preminulih kojima je minutom šutnje u toku prozivke odana počast, a sjećanje na njih objavljeno je i u medijima.

Nakon fotografiranja i posjete gimnaziji dnevno druženje nastavljeno je u bašti restorana Radobolja.

''Ni temperatura vrelog mostarskog ljeta nije moglo pokvariti opću radost susreta nakon puno godina. Mnogi su došli sa svih strana svijeta, svi puni lijepih uspomena i emocija. Ova generacija je dala mnogo kvalitetnih ljudi iz svih oblasti profesionalnog djelovanja. Mnogo odvjetnika, liječnika, profesora, inženjera, sportaša, poznatih političara …. Dala je ljude rasute širom svijeta koji su na raznim životnim frontovima pokazali koliko znaju i mogu, a sve sa podlogom znanja iz te slavne institucije zvana 'stara Mostarska gimnazija'', navodi se u priopćenju nakon proslave ove obljetnice.

Večernje druženje nastavilo se u restoranu hotela Bristol uz večeru i ples, gdje je 16. svibnja 1974. i bila originalna proslava mature.

Kopirati
Drag cursor here to close