Sindikalna solidarnos

Sindikat obrazovanja HNŽ-a podržava zahtjeve kolega iz ZHŽ-a

Kako navode u priopćenju Sindikata kolektivni ugovor i povećanje plaće su apsolutno legalni i legitimni ciljevi sindikalne borbe za temeljna radnička prava.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 12. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije daje punu potporu u generalnom štrajku djelatnicima i članovima Nezavisnoga sindikata uposlenih u srednjim školama Zapadno-hercegovačke županije.

Kako navode u priopćenju Sindikata kolektivni ugovor i povećanje plaće su apsolutno legalni i legitimni ciljevi sindikalne borbe za temeljna radnička prava.

''U ovom slučaju, žalosti nas ignoriranje resornoga Ministarstva obrazovanja i šutnja Vlade ZHŽ. Tužna je i činjenica da će i djeca i prosvjetari te županije, Božić dočekati u štrajku i bez zaključenih ocjena'', navode.

Navodeći da ih sve ovo podsjeća na njihova sedmotjedni štrajk, kad su u trećem tjednu pozvani prvi put na razgovore, nadležnom ministarstvu i samoj Vladi, savjetovali su  da pokrenu pregovore i kroz dijalog pronađu kompromis na zadovoljstvo svih, a ponajviše samih učenika.

''Sindikalna solidarnost i teška borba uz zajedničke aktivnosti, jedini je način za poboljšanje minimuma socijalnih i radničkih prava. Drugoga puta nema. Ulaganje u obrazovanje nije trošak, nego najisplativija investicija za sve one koji žele dobro svome narodu. Još je u VIII. stoljeću Karlo Veliki rekao da je narod bogat onoliko, koliko ima obrazovanog stanovništva. Svi vidimo da su troškovi života enormno porasli, da cijene divljaju, posebice hrana i energenti, pa borba za povećanje plaće nije ničiji hir, nego borba za puko preživljavanje. Stoga poštovane kolegice i kolege ustrajte do kraja u svojim opravdanim zahtjevima. Imate punu potporu članova Sindikata srednjih škola iz HNŽ-a'', istaknuli su.

Kopirati
Drag cursor here to close