Sparkasse Banka uspostavila jedinstvenu nagradu

"Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva"

Za nagradu se do 20.7.2022. mogu prijaviti visoko stručni radovi koji nude empirijski, istraživački ili analitički potkrijepljene prijedloge rješenja za izazove ili bolje korištenje potencijala ekonomije i bankarstva u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 04. 2022. u 17:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sparkasse Banka u partnerstvu s pet vodećih Ekonomskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Banja Luci i Sveučilišta u Mostaru, uspostavila nagradu "Zlatno S za najbolji rad iz oblasti ekonomije i bankarstva".

Za nagradu se do 20.7.2022. mogu prijaviti visoko stručni radovi koji nude empirijski, istraživački ili analitički potkrijepljene prijedloge rješenja za izazove ili bolje korištenje potencijala ekonomije i bankarstva u BiH.

Svoje radove mogu prijaviti članovi akademske zajednice, menadžeri kompanija u realnom i javnom sektoru, magistranti ili doktorandi ekonomskih fakulteta te stručnjaci, analitičari i istraživači iz oblasti ekonomije i bankarstva. Radovi trebaju minimalno zadovoljavati kriterije visoko stručnog rada i mogu biti izrađeni namjenski za ovaj program, a mogu se prijaviti i postojeći, publicirani naučno-istraživački radovi iz zadatih oblasti prilagođeni traženoj formi i obimu.

Evaluaciju i selekciju vršit će Komisija sastavljena od renomiranih članova akademske zajednice s vodećih Ekonomskih fakulteta u BiH: prof. dr.sc. Željko Šain, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; prof. dr.sc. Meldina Kokorović-Jukan, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli; prof. dr.sc. Igor Živko, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru; prof. dr.sc. Dejan Mikerević, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr.sc. Dženan Kulović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici.

Najbolji rad će biti prezentiran i promoviran na okruglom stolu koji će okupiti renomirane članove stručne, poslovne i akademske zajednice iz cijele BiH, a zavisno od teme, po mogućnosti i na nekom od Univerziteta ili stručnih skupova u Grazu u Austriji. Također, rad će biti publiciran u suradnji s Ekonomskim fakultetima te nagrađen materijalnom nagradom u vrijednosti od 3.000KM.

Detalji o nagradnom programu nalaze se na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close