Koristan program

Stručno usavršavanje za profesore srednjih škola na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

Nakon pregledanih prijava predstavnici UWC Mostar Centra za profesionalni razvoj će obavijestiti škole i profesore o sudjelovanju u programu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 06. 2024. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u sklopu aktivnosti Centra za profesionalni razvoj, u toku školske 2024/2025 školske godine planira implementirati niz radionica za stručna usavršavanja profesora iz predmeta engleski jezik, matematika i historija/istorija/povijest.

Prva radionica će se održati za profesore iz predmeta engleski jezik i književnost u subotu, 31. kolovoza 2024. godine i nedjelju, 1. rujna 2024. godine u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Poziv je otvoren za sve srednje škole u Bosni i Hercegovini, a svaka škola može nominirati više profesora iz predmeta engleski jezik i književnost koji će sudjelovati u programu.

Nakon pregledanih prijava predstavnici UWC Mostar Centra za profesionalni razvoj će obavijestiti škole i profesore o sudjelovanju u programu.

Radionice iz predmeta engleski jezik i književnost fokusirat će se na temu ''Jačanje komunikacijskih vještina'' Sve troškove učešća (put, smještaj, radni materijali) pokriva UWC Mostar - Centar za profesionalni razvoj. Profesori sudionici će nakon stručnog usavršavanja dobiti certifikat o učešću. Aplikacijski formular je dostupan na službenoj stranici www.uwcmostar.ba

Radionice iz predmeta matematika i historija/istorija/povijest održat će se u januaru 2025. godine, a više informacija o ovim radionica bit će dostupno u mjesecu studenom.

Od 2006. Centar za profesionalni razvoj profesora, je bio organizator preko 50 radionica, konferencija i okruglih stolova za nastavnike, direktore škola, uposlenike pedagoških zavoda i ministre obrazovanja s najboljim primjerima iz prakse programa Međunarodne mature IBDP.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 16 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, te predstavlja jedinu UWC školu na području Balkana.

Kopirati
Drag cursor here to close