Mensa testiranja

Testiranje u Mostaru: Jesmo li inteligentni?

Mensa organizira testiranja inteligencije u Mostaru i Trebinju
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 08. 2021. u 11:14 Z.A.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mensa BiH organizirat će testiranje inteligencije u Mostaru, u petak, 20. kolovoza 2021. godine i Trebinju, u subotu, 21. kolovoza 2021. godine.

Testiranje u Mostaru održat će se u 18:00 sati na Mašinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” (Sjeverni logor b.b), a testiranje u Trebinju u 14:00 sati na Fakultetu za proizvodnju i menadžment (Stepe Stepanovića bb).

Prijave se vrše isključivo online preko formulara najkasnije do srijede, 18.08. u 15:00 sati.

Prijava na mjestu događaja, navode, nije moguća.

Zainteresirani kandidati mogu dobiti više informacija na: https://mensa.ba/testiranje/ ili na email testiranja@mensa.ba.

Podsjetimo, zbog epidemiološke situacije, Mensa BiH je obustavila testiranja inteligencije, a uvjeti za testiranje opet su se stvorili u lipnju kada su održana testiranja u Banja Luci i Sarajevu.

Inače, Mensa širom svijeta okuplja tisuće osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih 2% opće populacije, s ciljem upoznavanja, druženja i sudjelovanja u različitim aktivnostima.

Od 2016. godine, od kada Mensa BiH vodi službenu evidenciju bilo je 1745 testiranih, od toga 528 je sveukupni broj onih koji su ušli u 2% i ispunili uvjet da postanu članovi Mense.

Nisu svi kandidati od 528 koji su stekli uvjete odlučili učlaniti se u Mensu, koja trenutno broji 222 člana.

BiH, kažu iz Mense ima visoku prolaznost, ali iz razloga što na testiranje izlaze ljudi koji su se već provjerili negdje ili su radili probni test Mense.

 

Kopirati
Drag cursor here to close