Dobrič – Provo – Grabova Draga

Uređeno školsko igralište kod Širokog Brijega

Širokobriješka Mjesna zajednica Dobrič – Provo – Grabova Draga uspješno privodi kraju projekt uređenja školskog igrališta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 09. 2024. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješka Mjesna zajednica Dobrič – Provo – Grabova Draga (kratica MZ DPGD) uspješno privodi kraju projekt ''Uređenja igrališta pored Druge osnovne škole u Provu''.

Ovim projektom osiguran je potrebni elektrotehnički materijal za rasvjetu, sportske rekvizite i vanjski stol za tenis, prostor je raščišćen i montira se nabavljena oprema.

Realizacijom projekta osigurati će se rasvjeta igrališta i okolnog prostora kao i omogućiti druženja i natjecanje mladih uz nogomet, košarku i boćanje. Također, postavljanjem novih klupa osposobit će se dodatni prostor za posjetitelje i gledatelje.

Ideja za realizaciju projekta ''Uređenje igrališta pored Druge osnovne škole u Provu'' nametnula se nakon uočavanja nedostatka kapaciteta i uvjeta za organizaciju i izvođenje sportskih sadržaja za mlade naraštaje na području MZ DPGD.

Foto: PR / Uređeno školsko igralište kod Širokog Brijega

MZ DPGD prostire se na području tri istoimena sela Grada Širokog Brijega u ZHŽ. Smještena je na sjeverno-zapadnoj strani Mostarskog blata na magistralnoj cesti Mostar-Split. Na području MZ DPGD nalazi se približno 400 obiteljskih kuća u kojima živi blizu 900 stanovnika. Njezin južni dio prostire se do rijeke Lištice a sjeverni do brdovitog predjela Velikih Bila.

Projekt je realiziran kroz Javni poziv Centra za građansku suradnju iz Livna koji je pružio značajnu savjetodavnu podršku kako bi se projekt što uspješnije realizirao. Podršku realizaciji projekta pružili su i brojni mještani ove MZ kao i brojene udruge. Svoju osobnu materijalnu podršku pružili su i HKD Vrila, Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine kao i Vodovod Dobrič-Provo.

Konkretnu materijalnu podršku pružio je Grad Široki Brijeg kao i za sve ostale projekte i inicijative koje su se provodile na području ove MZ.

Projekt ''Uređenja igrališta pored Druge osnovne škole u Provu'' je realiziran u okviru USAID projekta ''Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj'' koji implementira Centar za građansku suradnju i Udruženje građanki ''Grahovo''.

Kopirati
Drag cursor here to close