Točno u 12

Za Dan učitelja prosvjedna šetnja u Mostaru

Prosvjedna šetnja će se održati u Mostaru, u srijedu 2.listopada 2024. s početkom u 12 sati od Kantarevca, preko Rondoa do zgrade županijske Vlade.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 10. 2024. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati osnovnih i srednjih škola HNŽ te mostarskoga Sveučilišta će po prvi put Dan učitelja obilježiti prosvjedujući i tražeći svoja prava na ulici, navedeno je u njihovom prioćenju.

Prosvjedna šetnja će se održati u Mostaru, u srijedu 2.listopada 2024. s početkom u 12 sati od Kantarevca, preko Rondoa do zgrade županijske Vlade.

''Ignorantski odnos Vlade na naše zahtjeve traje još od kraja prošle godine, a ključna točka nezadovoljstva odnosi se na plaće. Vlada HNŽ-a nema sluha za povećanje plaća, unatoč višemjesečnim pregovorima i brojnim prosvjedima i štrajkovima upozorenja. Posebno je velik problem neusklađivanje plaća s rastućim životnim troškovima, tako da prosvjetni radnici ne mogu održavati životni standard koji odgovara njihovoj obrazovnoj kvalifikaciji i ulozi u društvu. Napominjemo ovom prigodom kako prosvjetna struka nikada nije bila ovako degradirana kao danas'', naveli su.

Ističu kako unatoč svemu  i dalje drže kako se samo kroz dijalog s Vladom može  radnicima u obrazovanju omogućiti dostojanstvo popravljanjem statusa u društvu.

Prosvjednoj šetnji će se pridružiti i  Jedinstveni sindikat državnih službenika i namještenika pravosuđa HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close