Šupljak ... ?

Je li ovo najjasniji video s NLO-om ikada snimljen ili prijevara?

Neidentificirani leteći objekt uočen je iznad brazilskog grada Curitibe. Stručnjaci su potvrdili autentičnost videa, koji je već nazvan najjasnijim videom NLO-a u povijesti promatranja.
Sci-Tech / Svemir | 02. 08. 2024. u 21:05 | M.Š. | Bljesak.info
NLO U CURITIBI!?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neidentificirani leteći objekt uočen je iznad brazilskog grada Curitibe. Stručnjaci su potvrdili autentičnost videa, koji je već nazvan najjasnijim videom NLO-a u povijesti promatranja. Brazilske vlasti izjavile su da ne mogu objasniti prirodu fenomena.

Pretpostavlja se da bi to mogao biti meteorološki balon, no točan odgovor još uvijek nije poznat.

Snimka misterioznog objekta koji lebdi na nebu iznad grada Curitibe postala je viralna na društvenim mrežama Neidentificirani anomalni fenomen (UAP), ili ono što se najčešće opisuje kao NLO, snimljen je kako leti iznad grada Curitiba u južnom Brazilu, što je postalo viralno na društvenim mrežama.

Video, snimljen 21. srpnja i postavljen na Youtube od strane korisnika Zona Desconhecida, prikazuje ono što se čini kao leteći objekt trokutastog oblika koji lebdi iznad grada. Kada snimatelj zumira kako bi ga bolje pogledao, čini se da objekt ima stajni trap nalik šasiji, koji kasnije nestaje u snimci.

“Nikad nisam vjerovao u NLO do ovoga. Kad sam snimao ovaj neidentificirani objekt prvo sam pomislio da je dron, ali nije imao propelere. Tada sam pomislio da je balon, ali putanja je bila u pravoj liniji i pojavilo se nešto slično stajnom trapu”, napisao je korisnik u opisu svoje snimke.

Korisnik je kasnije prenio drugi video dajući još bolji pogled na leteći objekt, koji sa strane izgleda proziran i čini se da malo mijenja svoj oblik dok leti.

Dva su videa dobila više od 25.000 pregleda na YouTubeu i ponovno su postavljena na X (bivši Twitter) i druge platforme društvenih medija, gdje su brzo postala viralna. Korisnici interneta požurili su nagađati o prirodi i podrijetlu objekta, a neki su ga brzo označili kao "najjasniji video s NLO-om u povijesti".

Mnogi su analizirali njegovu putanju leta, primijetivši da se čini da se napuhuje ili spljoštava tijekom videa. To je neke navelo da sugeriraju da bi objekt mogao biti višedimenzionalno živo biće.

Druge teorije uključivale su mehanizirani balon, dron, zmaj ili vanzemaljsku letjelicu. Nekoliko korisnika interneta bilo je nepokolebljivo da je objekt zapravo golemi balon u obliku zvijezde, objašnjavajući 'stajni trap' izobličenjem slike zbog kuta snimanja.

Drugi su pak tvrdili da kvaliteta videa nije dovoljno dobra da bi se dala točna procjena. Prema lokalnim medijima, brazilske zračne snage nisu mogle provjeriti snimku, a glasnogovornik je rekao da imaju "nekoliko hipoteza", ali ne i "objašnjenje" za viđenje u ovom trenutku.

Jedno od logičnih objašnjenja: Solarni balon
Kopirati
Drag cursor here to close