(Ne)stvarno

AI revolucija u modnoj industriji: MANGO kampanja stvorila pomutnju na Internetu

Proces je uključivao snimanje stvarnih fotografija odjevnih komada koji su zatim korišteni za obuku generativnog AI modela.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 07. 2024. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mango je korištenjem umjetne inteligencije (AI) stvorio kampanju za svoju kolekciju Sunset Dream iz linije Mango Teen.

Kampanja je dostupna na 95 tržišta, uključujući hrvatsko. Jordi Alex, glavni direktor informacijske tehnologije u Mangu, istaknuo je da AI predstavlja tehnološku revoluciju s velikim potencijalom za inovacije u modnoj industriji.

Različiti interni timovi Manga, uključujući timove za dizajn, umjetnost, stiliziranje i tehnologiju, surađivali su na razvoju kampanje.

Proces je uključivao snimanje stvarnih fotografija odjevnih komada koji su zatim korišteni za obuku generativnog AI modela. Cilj je bio generirati slike odjeće na modelu koje su uredničke kvalitete, slične onima u modnim kampanjama.

Kampanja je privukla znatan interes na društvenim mrežama, a TikToker @polaroid_addict istaknuo je da je Mango ovom kampanjom prvi put koristio AI umjesto tradicionalnih metoda angažiranja vrhunskih fotografa i luksuznih lokacija. Postavio je pitanje kako će ovaj pristup utjecati na fotografe, vizažiste, frizere i modele u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close